ANNONCE

Professor nægter at undervise kvinder i niqab

16. februar 2012 18:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Professor nægter at undervise kvinder i niqab
Billede mangler

Må en underviser forbyde sine elever, at de tildækker sig af religiøse årsager?
Det spørgsmål har sat sindene i kog i Norge, hvor en professor fra Universitetet i Tromsø har nægtet en elev at følge hans forelæsninger, hvis hun er iklædt niqab. Det skriver VG Nett.
Professor Nils Aarsæther underviser i kommunikation og skulle være vikar i en time, da en studerende tog kontakt til ham.
“Hun spurgte, om jeg havde noget imod, hvis hun bar niqab. Jeg svarede, at jeg forholder mig til, at politikerne har besluttet, at jeg som lærer kan nægte det,” siger professoren til avisen.
Derfor måtte den studerende ikke deltage i undervisningen, fordi hun var iført dragten, der er et slør, som bæres foran ansigtet sammen med et tørklæde, og som normalt kun lader øjnene synlige.
Tromsø-professor retfærdiggør niqab-forbuddet, fordi han finder det ubehageligt, hvis studerende bærer ansigtsmasker.
“Jeg kan ikke svare på, hvordan dette influere negativt på undervisningen, men det er et princip, at vi skal kunne mødes ansigt til ansigt, og jeg ville føle det personligt ubehageligt med en maskeret elev tilstede,” forklarer Nils Aarsæther til avisen.
Universitets rektor, Jarle Aarbakke, siger til VG Nett, at de ikke har drøftet forbuddet endnu.
“Dette er et relativt nyt problem for os. Vi har ikke behandlet praksis eller holdninger til brugen af hatte og andre beklædningsgenstande, der dækker store dele af kroppen og ansigtet. Vi har ikke haft nogen behandling af dette, men nu må vi selvfølgelig gøre det ret hurtigt,” siger han.
Indtil da vil rektoren ikke blande sig i professorens praksis, men samtidig understreger han, at den studerende også har rettigheder.
“Vi skal også balancere dette op mod de enkelte studerendes følelser og identitet,” understreger Jarle Aarbakke.
Anvendelsen af nikab er udbredt i Saudiarabien og i landene omkring Den Persiske Bugt. Den stammer oprindeligt fra beduinkulturer, hvor beklædningen allerede i førislamisk tid blev anvendt af både kvinder og mænd som værn mod sand og sol.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu