Propagandafilm: Nordkorea bomber USAs kongres

19. marts 2013 11:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Propagandafilm: Nordkorea bomber USAs kongres
Billede mangler

NORDKOREA: Mens spændingerne stiger på Den Koreanske Halvø, har Nordkoreas officielle propaganda-webside udsendt endnu en video, der viser et nordkoreansk angreb på USA, skriver AFP.

 

Videoen, der er lagt ud på youtube af Uriminzokkiri, det officielle propaganda-webside, og bærer titlen »Ildstorme vil regne ned over Krigens hovedkvarter«, viser et hurtigt klip af Det Hvide Hus, hvorefter kuplen på Kongressen på Capitol Hill eksploderer i en kugle af ild.

Forinden viser videoen en række optagelser af nordkoreanske våbensystemer, der udspyr byger af små missiler til opildnende musik. Optagelser viser også store missiler af Scud-størrelse i parade i hovedstaden, hvorefter videoen og den kvindelige speaker når et klimaks med optagelser af eksploderende missiler og granater.

»Der er ingen grænse for rækkeviden af vores strategiske raketter,« lyder det også.

Uriminzokkiri har tidligere udsendt videoer, der blandt andet viste et angreb mod New York, men har ikke tidligere vist angreb mod regeringsinstitutioner.

Krigsretorikken mod USA og Sydkorea er den seneste måned blevet skærpet betydeligt i Nordkorea, og landet har desuden opsagt våbenhvileaftalen fra 1953, der afsluttede Korea-krigen, men som aldrig har ført til en fredsslutning.

Samtidig er store militærøvelser i gang i både Nord- og Sydkorea, her med amerikansk deltagelse.

Selv om Nordkorea ifølge alle eksperter er år fra at kunne fremføre atomsprænghoveder på interkontinentale raketter, råder den kommunistiske diktaturstat dog nu over raketter, der kan nå USA. Det beviste Nordkorea først på året med opsendelsen af en raket, der sendte en lille satellit i kredsløb i omløb om jorden. Og Nordkorea har ikke holdt sig tilbage med at true USA med et såkaldt »forebyggende atomangreb«.

USA reagerede fredag på de nordkoreanske trusler med en beslutning om at styrke sit missilforsvar i Alaska. Her skal opstilles 14 nye missilenheder som supplement til de 16 eksisterende beregnet på at skyde indkomne raketter ned.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu