Meningsmåling: Ok med dagpenge til prostituerede

11. februar 2013 02:34 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Meningsmåling: Ok med dagpenge til prostituerede
dagpenge til prostituerede

De Konservative har allerede foreslået, at give ret til dagpenge til prostituerede og danskerne er ifølge ny meningsmåling enige. Foto: Colourbox.

Et flertal af danskerne mener det er ok med dagpenge til prostituerede – deres arbejde skal sidestilles med andre erhverv og give ret til dagpenge og sygedagpenge.

 

56 procent mener ifølge en meningsmåling Megafon har lavet, at det er ok med dagpenge til prostituerede – deres arbejde skal sidestilles skal ligestilles med andre erhverv og dermed give de prostituerede de samme rettigheder som andre i forhold til at kunne melde sig ind i en a-kasse og få mulighed for at få dagpenge og sygedagpenge.

Socialdemokraternes ligestillingsordfører Rasmus Horn Langhoff (S) er dog imod dagpenge til prostituerede. Det vil ifølge ham betyde, at folk ville skulle stå til rådighed for et nyt job som prostitueret.

»Konsekvensen af at sidestille prostitution med andre erhverv vil være, at du kan sende ledige i arbejdsprøvning eller aktivering på et bordel. Skal jobcentre så kunne efteruddanne folk til at blive prostituerede?«, spørger Rasmus Horn Langhoff.

Venstres ligestillingsordfører Fatma Øktem (V) er heller ikke begejstret for ideen.

»Vi ser ikke prostitution som et erhverv på lige fod med andre, og derfor kan vi heller ikke se for os, at de skal kunne være i a-kasse. Derfor stemmer vi imod, hvis de konservative stiller et forslag«, siger hun til Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu