ANNONCE

Protest underkendt: Mern-vidner skal tale

5. januar 2012 16:46 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Protest underkendt: Mern-vidner skal tale
Billede mangler

Sagen om vanrøgt, mishandling, vold og frihedsberøvelse i en plejefamilie fra Mern er nu klar til at fortsætte.
Det skriver TV 2.
Plejeforældrene, en 54-årige kvinde og en 60-årig mand, har hidtil nægtet at forklare sig. Og samtidig har de protesteret imod afhøring af deres tidligere plejebørn med henvisning til, at ikke alle papirer i sagen er blevet udleveret til deres advokater.
Men nu har dommer Henning Larsen i samråd med en lægdommer truffet kendelse om, at vidnerne skal afgive forklaring ved retten i Nykøbing Falster.
Det første vidne er en pige, som var blot halvandet år, da hun kom til familien.
Forsvarsadvokaterne har rådet forældrene til ikke at udtale sig, da de ikke mener, at alle papirerne i sagen er blevet udleveret, før den gik i gang.
“Nu skal vi tage en stakkels pige ind, og bede hende om at huske så lang tid tilbage. Hun var halvandet år, da hun kom til familien. Vi kan ikke begynde afhøringerne, før vi ved gennem psykolograpporter, hvad man har observeret på pigen dengang,” siger forsvarsadvokat Hanne Ziebe ifølge TV 2.
Men dommer Henning Larsen har nu givet grønt lys til, at dagens vidner bliver afhørt.
“vi har to vidner, der er kommet langvejs fra, de bor ikke i landet, lad os høre dem i dag, og hvis der er sagsakter senere, som betyder, at de skal genafhøres, så må vi indkalde dem igen,” siger han ifølge TV 2.
Plejeforældrene er tiltalt for at have mishandlet ni drenge og en enkelt pige i deres varetægt over en periode på tyve år.
Politiet åbnede sagen i 2009, da parrets dengang 17-årige plejesøn anmeldte dem.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu