PSG klarede den uden Zlatan og Beckham

6. marts 2013 22:48 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
PSG klarede den uden Zlatan og Beckham
Billede mangler

Med David Beckham på bænken hele kampen spillede PSG sig i CL-kvartfinalen med sejr over Valencia.

Alles øjne var rettet mod David Beckham, som efter flere år væk fra Champions League kunne have fået comeback i turneringen i aftes som 37-årig.

Men når de øjne nu var derude, så så de fleste ikke meget af Paris Saint-Germains møde med Valencia, for Beckham blev holdt ude alle 90 minutter.

På grønsværen kunne holdkammeraterne dog godt klare skærene alene, som også var kravet. For med spillere som Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva, Lucas og Javier Pastore er kravene til Paris Saint-Germain naturligvis skyhøje. Selvfølgelig skal mandskabet vinde det franske mesterskab og pokalturneringen, men både ejere, fans og omverdenen forlanger også, at PSG når langt i Champions League allerede i denne sæson.

Lige nu er der bare ikke meget, der tyder på, at det er realistisk.

Onsdag aften havde Paris Saint-Germain besøg af Valencia i returkampen i 1/8-finalen. Første opgør i Spanien endte med en 2-1 sejr i franskmændene, så det var på forhånd ventet, at hjemmeholdet kunne spille frit og dermed også køre gæsterne ud af banen.

Den pragt- og magtpræstation var PSG bare slet ikke i stand til at levere.

Hjemme på Parc des Princes præsterede pariserne en første halvleg sjældent set mere uinspireret i Champions League. Samlet set virkede holdet ugideligt, ukoncentreret og umådelig uinspireret. PSG var godt nok uden deres absolutte omdrejningspunkt Zlatan Ibrahimovic, der var karantæneramt, men resten af spillerne burde kunne klare sig uden ham.

Sådan virkede det ikke.

I stedet var det Valencia, der ville det mest. Sådan måtte det naturligvis også forholde sig, men spanierne gik trods alt frisk til udfordringen.

De fik spillet meget direkte, friskt, med kreativitet og bevægelse.

Efter et kvarter kom Soldado så fri foran mål, men fik ikke sparket det mål ind, som for alvor ville ryste PSG. 0-0 ved pausen blev så til gengæld forvandlet til noget langt mere brugbart for Valencia straks inden i anden halvleg.

Spaniernes brasilianske spiller Jonas har for vane at åbne målstrømmen i flere af Valencias kampe, og det gjorde han også i Paris. Jonas modtog bolden lidt tilfældigt godt 10 meter udenfor feltet, hvorefter han resolut hamrede til den.

Uden nogen mulighed for PSG’s keeper strøg bolden flot i mål, og så var der for alvor åbnet op for dramaet.

Her var det så, at en smule af Paris Saint-Germains klasse ikke fornægtede sig. Halvvejs inde i et Valencia-opspil brød PSG bolden, som i sidste ende havnede hos argentinske Lavezzi, der nærmest trampede bolden i kassen.

Det tog den sidste snært af Valencia, som aldrig rigtigt fik jagtet den vigtige anden scoring, og dermed er Paris Saint-Germain klar til kvartfinalen med en samlet 3-2 sejr.

Og David Beckham? – ja, det blev ved masser af opvarmning for englænderen, der aldrig blev sendt i aktion.

Han er ikke manden, træner Carlo Ancelotti smider på banen, når noget skal forsvares eller indhentes.

Nej, Beckham er hentet til Paris for at booste klubbens image ude i verden.

Den mission skal han skam nok forløse, for allerede nu melder klubben om massiv vækst på det kinesiske marked, hvor ikonet David Beckham altid har været elsket og beundret.

På den bane er ingen stærkere end ham.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu