ANNONCE

Psykiatere: Breivik vil nok altid være syg

29. november 2011 20:47 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Psykiatere: Breivik vil nok altid være syg
Billede mangler

Massemorderen Anders Breivik vil sandsynligvis altid være syg og farlig.
Det fremgår af den mentalrapport, som er blevet offentliggjort i dag, hvor to retspsykiatere har undersøgt den 32-årige.
Psykiaterne konkluderer, at Breivik lider af paranoid skizofreni, skriver norske VG.
Og Anders Breiviks manglende evne til selv at anerkende sin sygdom, gør en behandling af ham meget svær. Man vil sandsynligvis blive nødt til at tvangsmedicinere ham, og chancen for bedring er meget, meget lille vurderer retspsykiaterne.
Sygdommen kan gradvist have begyndt at snige sig ind på massemorderen helt tilbage i 15-16 års alderen, men har sandsynligvis først rigtig bidt sig fast i Breiviks sind omkring 2006.
I mentalundersøgelsen står også, at Breivik er selvmordstruet – især i sammenhæng med en handling, der også tager livet af andre.
På trods af mentalundersøgelsens fund om, at Anders Breivik ikke er egnet til almindelig fængselsstraf, vil hans sag blive kørt som en almindelig strafferetssag.
Men når hans mentale tilstand er som beskrevet, vil han sandsynligvis aldrig se frihed igen. Han skal nemlig være helt rask for at komme på fri fod.
Breivik dræbte i alt 77 mennesker, da han den 22. juli i år sprængte en bombe i Oslo og derefter fuldførte en blodig massakre på øen Utøya. 158 blev såret under de to angreb.
Kilde: VG

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu