Psykisk syge børn bliver ladt i stikken

16. marts 2012 09:04 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Psykisk syge børn bliver ladt i stikken
Billede mangler

Der er stor forskel på, hvor lang tid det tager for børn at komme i psykiatrisk behandling.
I Jylland må børnene vente op til 135 dage på at komme i psykiatrisk behandling, og det er næsten tre gange så lang tid, som de børn, der bor på Sjælland, må vente. Det skriver avisen Kommunen i dag.
Midtjyske børn med psykiske problemer måtte i gennemsnit vente 118 dage på at komme til at tale med en psykiater i 2011, og i april nåede ventetiden helt op på 135 dage.
Ventetiden er altså mere end to måneder længere end i Region Sjælland, og det er ifølge avisen Kommunen 57 dage mere end ventetidsgarantien foreskriver.
Regionsformand i Region Midtjylland Bent Hansen (S) undskylder den lange ventetid med, at det har været svært at ansætte personale til de nødvendige stillinger.
Men personalemanglen vækker bekymring hos eksperter.
“En ventetid på 118 dage er en betydelig overskridelse af udredningsgarantien, som der er gode grunde til, at vi har. Det er simpelthen belastende ikke at få en afklaring uanset, om den viser, at man skal videre i behandlingssystemet eller tilbage til egen læge,” siger formand for PsykiatriFonden, Anne Lindhardt til avisen Kommunen.
Kilde: Avisen Kommunen

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu