Psykisk syge børn hjælpes hurtigere

16. februar 2013 02:07 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Psykisk syge børn hjælpes hurtigere
Billede mangler

Voksne patienter med psykiske problemer venter stadig for længe på hjælp i forhold til behandlingsgarantien, men i løbet af det seneste år er det lykkedes at halvere ventelisten for psykisk sårbare børn og unge, skriver Jyllands-Posten.

 

»Det er selvfølgelig ikke godt nok, at det ikke er lykkedes at nedbringe ventetiden for de voksne, men det er løfterigt, at regionerne nu langt om længe gør noget for børnene,« siger formand for Landsforeningen Sind

Knud Kristensen til avisen.

Ifølge den seneste opgørelse fra Danske Regioner venter 1.000 voksne og 450 børn og unge længere end garantien på to måneder, men der er lys forude, mener regionernes formand, Bent Hansen (S).

»Selv om vi ikke er i mål, har vi gjort et stort indhug på ventelisten for børn og unge. Det er helt bevidst, at vi fokuserer på dem, for hvis vi med en tidlig indsats kan forhindre en livslang karriere som psykiatrisk patient, er der store gevinster både for den enkelte, familien og samfundet,« siger han.

En langt mere systematisk tilrettelæggelse af undersøgelse og behandling – et såkaldt pakkeforløb – er en af forklaringerne på, at det er lykkedes at få flere børn og unge gennem systemet. Pakkeforløbene er indført på flere af landets hospitaler og ventes at blive indført på resten i løbet af 2013.

»Pakkerne er en god måde at arbejde på. Det er mere sammenhængende og effektivt, og det er en fordel både for patienten og personalet,« siger overlæge på Bispebjerg Hospital Lone Kelkjær til Jyllands-Posten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu