Psykiske problemer plager hver femte arbejdsdygtige

12. marts 2013 08:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Psykiske problemer plager hver femte arbejdsdygtige
Billede mangler

En ny rapport fra den internationale økonomiske samarbejdsorganisation, OECD, viser, at Danmark mister omkring 45 milliarder kroner årligt, fordi hver femte dansker i den arbejdsdygtige alder har psykiske problemer.

 

Rapporten slår også fast, at danskere, der står uden for arbejdsmarkedet, oftere har psykiske problemer end folk i arbejde. Hver tredje person på dagpenge, hver anden på kontanthjælp og tre ud af fire langtidssygemeldte har svære eller moderate psykiske problemer.

Forekomsten af psykiske problemer blandt danskere i den arbejdsdygtige alder svarer til OECD-gennemsnittet på verdensplan.

Til forskel fra mange andre lande har det danske system et godt udgangspunkt til at håndtere folk med psykiske problemer, fremhæver rapporten. Der er et stort potentiale til at tackle udfordringerne og at få flere personer med psykiske problemer i job.

Men det er problematisk, at det potentiale, som ligger i det danske system, ikke bliver fuldt udnyttet, fremgår det af rapporten. Det er utilfredsstillende, at Danmark ligger på linje med gennemsnittet, hvis man tager de relativt gode behandlingsmuligheder, der er for folk med psykiske problemer i Danmark, i betragtning.

Rapporten nævner, at det danske sundhedsvæsen og beskæftigelsessystem ikke har nok ressourcer til at håndtere personer med psykisk problemer. Derfor opfordrer OECD til, at jobcentrene nedsætter antallet af sager og efteruddanner de sagsbehandlere, der beskæftiger sig med ledige, der har psykiske problemer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu