ANNONCE

Pubejer sigtet: Stor tvist om coronabøde

3. april 2020 13:09 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Et værtshus - Pub 14 i Farsø - fik Nordjyllands Politis første sigtelse for at holde åbent - ejeren mener, politiet tager fejl.

Pubejer sigtet: Stor tvist om coronabøde
En barejer har fået en bøde, han ikke vil betale. Foto: Scanpix

Nordjyllands Politi sigtede torsdag eftermiddag en barejer for at holde åbent trods påbud om det modsatte. Dermed faldt politikredsens første sigtelse for netop det, og den tvivlsomme ære blev så en barejer fra Farsøs. Johnny Haldrups Pub 14 var nemlig i politiet øjne åben og solgte drikkevarer.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Det oplyste politiet i en pressemeddelelse torsdag – men ejeren har en helt anden udlægning af sagen. Det oplyser han til den lokale avis Nordjyske, der har besøgt Johnny i Pub 14 på Søndergade i den himmerlandske by.

– Vi har været i gang med at renovere hernede, når nu vi alligevel holdt lukket. Derfor har vi haft nogle ansatte og nogle håndværkere gående, men døren har været låst, siger Haldrup til Nordjyske. Senere påpeger han dog, at der også har været nogle stamgæster.

De gæster var på stedet onsdag, da politiet atter kom forbi. Men pub’en har ingen øl solgt, fastholder han dog.

Har fået flere anmeldelser

Politiet er af en anden opfattelse fremgår det af pressemeddelelsen fra torsdag. Her står det nemlig, at politiet har fået gentagne anmeldelser om, at værtshuset har været åbnet og har solgt varer fra stedet. Derfor har Pub 14 været under skærpet opsyn.

– Da vi kommer til stedet kort før klokken 17.00 i går (onsdag, red.), erfarer vi, at personale og stamgæster er samlet inde i cafeen omkring baren, hvor de hører musik og drikker alkohol og sodavand, forklarer vicepolitiinspektør Poul Severinsen politiets baggrund for sigtelsen.

Ordensmagten tolker altså det, som at baren har holdt åben trods de nye midlertidige regler, som foreskriver, der ikke må sælges mad og drikke, der indtages på stedet. Det sker for at mindske spredningen af coronavirus og sygdommen covid-19 i Danmark.

Cafeejeren i denne sag risikerer en bøde på adskillige tusinde kroner. Hvis cafeejeren bryder loven gentagne gange, kan det resultere i større bøder. Ifølge Haldrup er bøden på 5000 kroner, og han vil ikke betale den.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu