Publicistpris går til formanden for JP/Politikens Hus

5. marts 2013 18:00 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Publicistpris går til formanden for JP/Politikens Hus
Billede mangler

Publicistklubben har valgt at hædre en særdeles rutineret herre i den danske avisbranche med Publicistprisen 2013.

 

Prisen går til Jørgen Ejbøl, der siden 1976 har haft sit virke som redaktionschef og senere ansvarshavende chefredaktør på en række af de største danske aviser. Siden 2003 har han været bestyrelsesformand for JP/Politikens Hus.

»Han får prisen for sit mangeårige virke for pressefrihed, ytringsfrihed og sin kamp for retten til at publicere. Og han får den i tiåret for den dristige og vellykkede fusion mellem Jyllands-Posten, Politiken og Ekstra Bladet, som er Jørgen Ejbøls helt store fortjeneste,« lyder det i begrundelsen fra Publicistklubben.

De to andre kandidater til Publicistprisen 2013 var TV2-korrespondent Steffen Jensen og forfatter Sven Ove Gade, der blandt andet har været chefredaktør for Ekstra Bladet.

Valget af Jørgen Ejbøl begrundes endvidere med, at han også er »stærkt engageret i kampen for pressefriheden« i for eksempel Rusland, Egypten og på Balkan.

»Egentlig kan det udtrykkes meget kort: Jørgen Ejbøl er publicist, han har altid været publicist, og han vil altid være publicist,« lyder det i begrundelsen.

Prisen overrækkes ved en reception i Berling-salen ved Berlingske Media i det centrale København tirsdag 5. marts klokken 20.

Jørgen Ejbøl vil modtage prisen og sin hyldesttale via Skype, da han i form af sin post som bestyrelsesformand for avisen Sermitsiaq er i Grønland.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu