ANNONCE

Sådan skal du pudse vinduer for at undgå striber

28. august 2019 12:56 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Kan man pudse vinduer og undgå striber? Ja, hvis man ved, hvordan man gør.

Hvis du har prøvet at give dig i kast med at pudse vinduer, har du formentlig også prøvet at kigge på stribede vinduer efterfølgende.

Der kan være mange grunde til, at din pudsning og polering af dine vinduer ikke bliver så skinnende smuk, og fri for striber, og Christoffer Valentin Særkjær, indehaver af Valentins Vinduespolering, fortæller Newsbreak.dk, at det eksempelvis kan handle om vejret.

Hvis du vasker dine vinduer i bagende solskin, er der en større risiko for, at vandet forsvinder fra ruden, før du får det skrabet væk med skraberen. Der går det galt.

– Så er det svært, selv for en vinduespudser, at undgå streger og striber, siger Christoffer til Newsbreak.dk.

Han fortæller, at vinduespudserens yndlingsvejr er varmt, ikke for varmt, overskuet og uden blæsevejr.

Vælger man at kaste sig ud i at pudse vinduer i sådan et vejr, er der til gengæld det mindre, man kan skyde skylden på, hvis der stadig kommer striber, når man er færdig med at vande, pudse og skrabe.

Du skal pudse vinduer med vand

Et godt råd fra vinduespudseren er at sikre, at der er vand nok på vinduet, når du skal skrabe efter med skraberen. Som nævnt har vandet det med at forsvinde som dug for solen, hvis solen skinner og er ganske varm, og hvis du på anden vis mangler vand på vinduet, når du skal igang medd skraberen, glider den ikke ordentligt.

– I det skraberen sætter sig fast, kommer der til at være en stribe. Hvis din pudsning er én lang glidende bevægelse, så undgår du striber, siger Christoffer til Newsbreak.dk.

Artiklen fortsætter under videoen

Hans job har været at pudse vinduer de sidste fire år, først for et firma og siden som selvstændig. I dag driver han og hans hustru en familievirksomhed, hvor hun gør rent, og han pudser vinduer.

Hans forretning har til huse i Grindsted, og han kører ud i lokalområdet og pudser for folk, der af den ene eller anden grund ikke selv vasker og pudser deres vinduer. Det kan man godt leve af.

– Du (kunden, red.) kan jo trække det fra i Skat, siger han til Newsbreak.dk.

Hvis du har fået mod på selv at vaske dine vinduer, og vil du vide, hvordan du skal gøre, og hvad du ikke skal gøre, kan du klikke dig gennem galleriet til denne artikel.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu