Putin afviser anklager om valgsvindel

5. marts 2012 10:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Putin afviser anklager om valgsvindel
Billede mangler

Søndag aften fældede han sejrstårer inden de sidste stemmer var optalt. Nu har Vladimir Putin tørret tårerne væk og langer i stedet ud efter kritikere, der beskylder ham for valgsvindel.
Den 59-årige nyvalgte præsident afviser alle beskyldninger om at have fusket med stemmerne. Det er et forsøg fra hans modstandere på at tilrane sig magten, påstår han ifølge Bloomberg.
Men den nyvalgte præsident vil få svært ved at genvinde sin autoritet i Rusland efter valgcirkuset, spår analytikere.
“Der er dyb frustration og vrede, og protesterne vil fortsætte,” siger analytiker Masha Lipman fra Carnegie Moscow Center til Bloomberg.
Blandt kritikerne er oppositionsleder Mikhail Kasjanov og internationale valgobservatører, blandt andet fra OSCE, Europarådet og den uafhængige gruppe Golos.
De mistænker blandt andet Putin og hans tilhængere for at have benyttet den såkaldte ‘karrussel-metode’, hvor grupper af Putin-venlige vælgere blev fragtet rundt i bus for at afgive deres stemmer flere forskellige steder.
Mistanken om svindel har ført til massive protester i Rusland. Oppositionen opfordrer til nye parlaments- og præsidentvalg i marts 2013 og 2014.
Både Golos og Organisationen for Samarbejde og Sikkerhed i Europa vil komme med deres vurdering af valget i dag.
Kilde: Business Week.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu