Putin tilbyder statsborgerskab til Gerard Depardieu

3. januar 2013 20:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Putin tilbyder statsborgerskab til Gerard Depardieu
Billede mangler

Skuespilleren Gerard Depardieu vil ikke betale 75 procent i skat i hjemlandet Frankrig og overvejer at tage imod tilbud om russisk statsborgerskab.
 Af: Sten Jensen, Berlingske Nyhedsbureau
 
Den kendte franske skuespiller Gérard Depardieu er så sur på det franske skattevæsen, at han nu overvejer at sige ja til et tilbud fra Ruslands præsident Putin om at få russisk statsborgerskab. Tilbuddet blev fremsat af Putin torsdag på et pressemøde.
 
Flere internationale nyhedsmedier skriver, at Depardieu, der blev verdensberømt for sin rolle i »Cyrano de Bergerac«, ifølge sin personlige assistent, Francois Hassan Guerrar, har sagt, at han overvejer tre muligheder for at undslippe den skat på 75 procent, som den franske præsident vil indføre på alle indkomster over mere end en million euro eller 7,46 millioner kroner.
 Læs også: Film-stjerne flygter i skattely
 
Det ene forslag er at få et russisk statsborgerskab og rykke til Rusland. Gérard Depardieu er en stor beundrer af Vladimir Putin og spiller i øjeblikket med i russiske reklamefilm. Sidste år spillede han den excentriske munk Rasputin i en fransk-russisk filmproduktion. Gérard Depardieu har ifølge Reuters også plejet social omgang med den omstridte tjetjenske leder Ramzan Kadyrov, der er Putins mand i den urolige landsdel.
 
En anden mulighed er, at han flytter til Belgien, hvor han har købt et hus, og den tredje mulighed er, at han rykker til Montenegro, hvor han driver forretninger.
 
I Rusland er skatten 13 procent, og myndighederne forlanger ikke, at man afleverer sit oprindelige pas, når man har fået et russisk. Mange russere har også andre statsborgerskaber.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu