Qatar afviser historie om ørkenliga

14. marts 2013 13:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Qatar afviser historie om ørkenliga
Billede mangler

Der står ikke meget mere end et fatamorgana tilbage i den varme ørkenstat Qatar. Et flimrende billede af en penge- og profiltung fodboldturnering med deltagelse af verdens 24 bedste hold hvert andet år. Inviteret af Qatars kongefamilie og fodboldforbund med åbne arme og en check til deling på langt over en milliard kroner.

En regulær drømmeliga forventningsafstemt til at overgå Champions League og den pudsige hybridturnering VM for klubhold.

Med deltagelse af FC Barcelona og Manchester United som den ultimative blåstempling af Mellemøsten som fodboldland og andet og mere end hjemsted for fodboldgale oliesheiker med investeringsambitioner i europæiske traditionsklubber.

De planer kunne avisen The Times fodboldredaktør Oliver Kay afsløre onsdag. At kalde historien et scoop er en underdrivelse i samme kategori som at kalde Den Kinesiske Mur for et flethegn.

En nyhed om etableringen af en liga med deltagelse af sportens største og en konstruktion, der dels vil tvinge Det Internationale Fodboldforbund FIFA til at ændre det internationale kampprogram, dels være en trussel mod selvsamme forbunds egne turneringer er en historie af en størrelse, der går årtier imellem sportsjournalister får fingre i.

Derfor er ydmygelsen også ekstra tung og formentlig karrieredefinerende for Oliver Kay, når Qatars fodboldforbund efterfølgende har adresseret historien i en officiel udmelding som det pure opspind.

– Qatars fodboldforbund og alle andre af landets fodboldinstanser kan kategorisk afvise ethvert engagement i et sådan initiativ og kender intet til planer af denne karakter.

Ifølge Oliver Kays historie skulle den lukrative turnering afvikles i seks forskellige værtsbyer i den arabiske golf i de ekstremt varme sommermåneder på nye stadions med specialdesignet aircondition på bane og tribuneafsnit. Qatar er i forvejen i færd med store anlægsarbejder frem mod rollen som vært for VM 2022

Med det arabiske dementi er Oliver Kay havnet i en mediestorm med et tvist. For den franske fodboldhjemmeside Les Cahiers du Football (LCF) havde tidligere luftet samme historie, men som en joke og mediegimmick.

De franske journalister og Oliver Kay har siden onsdag debatteret på Twitter med tiltagende sarkasme om historiens rigtighed og torsdag eftermiddag måtte den engelske journalist forsvare sig over for læserne i en livechat på The Times’ hjemmeside.

– Historien i LCF er ikke afsættet for min historie. Der er oprigtige intentioner i Qatar om en sådan liga, forklarer Oliver Kay sig blandt andet i sit forsvar for en historie, der efterhånden er stemplet som en luftspejling.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu