ANNONCE

Qvortrup: Thorning giver sig i dagpenge-sag

12. august 2012 14:15 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Qvortrup: Thorning giver sig i dagpenge-sag
Billede mangler

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er klar til at give Enhedslisten en vigtig indrømmelse, når parterne sætter sig til bordet for at forhandle en finanslov for det kommende år.
For trods udmeldinger fra den socialdemokratiske partileder om, at det bliver svært at gøre noget for de mange dagpengemodtagere, der rammes af reformen, er hun nemlig klar til at komme Enhedslisten i møde med dagpengeindrømmelser.
Det vurderer TV 2’s politiske kommentator Henrik Qvortrup.
– Jeg har længe haft den opfattelse, at det her er i regeringens planlægningsbog, hvor det er skrevet ind som en indrømmelse, som Enhedslisten skal have i forbindelse med forhandlingerne.
– Jeg noterede mig, at Thorning sagde, at det var en god idé, at gøre det, men at der ikke var penge til det. Det er jo en anden måde at sige på, at pegene kan findes, siger den politiske kommentator.
Dermed kan Thorning give Enhedslisten indrømmelsen på området, som er yderst vigtigt for det venstreorienterede parti.
Hvis Thorning samtidig har givet udtryk for, at det er et særdeles dyrt og nærmest ikke kan lade sig gøre, vil det ifølge kommentatoren blive opfattet som en langt større sejr for Enhedslisten.
Derfor er det uheldigt for statsministeren, at regeringspartiet SF og senest to af hendes egne partifæller har stillet sig op i koret sammen med Enhedslisten.
– Enhedslisten skal have et trofæ ved forhandlingerne, og når folk fra hendes eget parti kommer med samme krav, så bliver trofæet mindre for Enhedslisten.
– Det kan få partiet til at stille flere krav ved forhandlingerne, og derfor er det en streg i regningen, når hendes eget parti kommer med kravet, siger Henrik Qvortrup.
Han tror, at det kan lykkes at få De Radikale med på idéen.
– Partiet er godt klar over, at man ikke kan blive ved med at give de andre regeringspartier nederlag. Tiden er kommet, hvor de skal give sig, og sagen har ikke højeste prioritet for De Radikale, vurderer Henrik Qvortrup.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu