ANNONCE

R: København er bagefter med kollektiv trafik

17. februar 2012 17:26 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
R: København er bagefter med kollektiv trafik
Billede mangler

Det Radikale Venstre erkender, at København ikke har så meget at byde på, når det gælder det nuværende tilbud af kollektive transportmuligheder.
“Vi ved jo godt, at København er lidt bagefter, hvis man sammenligner med andre lande,” siger trafikordfører Andreas Steenberg (R) til Newspaq.
Erkendelsen kommer oven på en historie i dag. Her kunne Nyhedsbureauet Newspaq dokumentere, at regeringens sidestilling af transporttilbudene i København og Stockholm er aldeles forkert.
I centrum af København findes der ni stationer med trafik på skinner. I Stockholm centrum, der udgør et mindre område, findes der 40 stationer.
“Jeg synes, det, er en interessant sammenligning. Og man kan sige, at det, vi netop kan få råd til med denne her trængselsafgift, er jo endnu flere sporvogne og mere metro, så vi netop kan få dækket det mere ind,” siger den radikale trafikordfører.
Regeringen har hele tiden fremhævet betalingsringen i Stockholm som en stor succes. Og at det derfor også vil blive en tilsvarende succes i København.
“Jeg synes sagtens, man kan sammenligne med Stockholm. Nu kender jeg ikke Stockholm, og det kan være, at de har fået mange af de nye stationer, efter de fået deres trængselsring,” siger Steenberg.
Spørgsmål: Synes du virkelig, det er fair at sammenligne København med Stockholm, når det kommer til udbredelsen af kollektiv trafik i centrum af byerne?
“Nej, jeg må indrømme, at Stockholm har en bedre dækning. Men vi skal netop lave en bedre dækning i København med pengene fra den her trængselsring,” slutter Andreas Steenberg til Newspaq.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu