R vil genåbne diskussion om boligskat

20. oktober 2011 07:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
R vil genåbne diskussion om boligskat
Billede mangler

Løftet om, at der ikke røres ved boligskatten i indeværende valgperiode, står ved mag,. Alligevel vil Radikale Venstre, at boligskattestoppets konsekvenser undersøges.
 
Den politiske dagsorden kommer nu igen til at berøre den skattestoppet på boligskatten, som S,SF,R-regeringen ellers har lovet ikke bliver pillet ved i indeværende valgperiode.
 
Det er Det Radikale Venstre, der vil have undersøgt boligskattestoppets konsekvenser i forbindelse med at man laver en generel kulegravning af årsagerne til finanskrisen.
 Annonce: Få B.T leveret hver dag i en måned. Klik her
 
– Det vil være meget god dokumentation for, at skattestoppet også har været skadeligt i forhold til den boligboble, der blev skabt op til finanskrisen, og som har haft stor betydning for den måde Danmark blev ramt, siger næstformand for den radikale gruppe, Sofie Carsten ­Niel­sen til Information.
 Skal ikke ændres nu
Hun understreger dog, at hun står inde for regeringsgrundlaget, hvor der står, at boligskatten ikke ændres i denne valgperiode.
– Men det er værd at tage med i diskussionen om, hvad vi skal gøre på den længere bane for at forhindre lignende kriser
 Annonce: Sig din mening om alverdens emner – Deltag her
 
Og at netop boligskattestoppet har haft afgørende indflydelse på det store udsving på boligmarkedet, er økonomiprofessor Bo Sandemann Rasmussen, Aarhus Universitet enig med Radikale Venstre i:
 
– Man vil finde frem til, at det ville have været en fordel for boligpriserne, hvis man havde haft den sædvanlige beskatning, vurderer Bo Sandemann Rasmussen over for Information.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu