ANNONCE

R vil genåbne diskussion om boligskat

20. oktober 2011 07:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
R vil genåbne diskussion om boligskat
Billede mangler

Løftet om, at der ikke røres ved boligskatten i indeværende valgperiode, står ved mag,. Alligevel vil Radikale Venstre, at boligskattestoppets konsekvenser undersøges.
 
Den politiske dagsorden kommer nu igen til at berøre den skattestoppet på boligskatten, som S,SF,R-regeringen ellers har lovet ikke bliver pillet ved i indeværende valgperiode.
 
Det er Det Radikale Venstre, der vil have undersøgt boligskattestoppets konsekvenser i forbindelse med at man laver en generel kulegravning af årsagerne til finanskrisen.
 Annonce: Få B.T leveret hver dag i en måned. Klik her
 
– Det vil være meget god dokumentation for, at skattestoppet også har været skadeligt i forhold til den boligboble, der blev skabt op til finanskrisen, og som har haft stor betydning for den måde Danmark blev ramt, siger næstformand for den radikale gruppe, Sofie Carsten ­Niel­sen til Information.
 Skal ikke ændres nu
Hun understreger dog, at hun står inde for regeringsgrundlaget, hvor der står, at boligskatten ikke ændres i denne valgperiode.
– Men det er værd at tage med i diskussionen om, hvad vi skal gøre på den længere bane for at forhindre lignende kriser
 Annonce: Sig din mening om alverdens emner – Deltag her
 
Og at netop boligskattestoppet har haft afgørende indflydelse på det store udsving på boligmarkedet, er økonomiprofessor Bo Sandemann Rasmussen, Aarhus Universitet enig med Radikale Venstre i:
 
– Man vil finde frem til, at det ville have været en fordel for boligpriserne, hvis man havde haft den sædvanlige beskatning, vurderer Bo Sandemann Rasmussen over for Information.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu