Rabatter på ejerlejligheder skrumper

6. marts 2013 18:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Rabatter på ejerlejligheder skrumper
Billede mangler

Man skal ikke tage prisen for pålydende, når man finder en lækker ejerlejlighed. Det har længe været tommelfingerreglen på et boligmarked, hvor der bliver givet fem- og sekscifrede prisnedslag på især lejligheder, men nu tyder det på, at kæmperabatternes tid er ved at være forbi.

 

Ifølge nye tal fra Boligsidens Markedsindeks er prisnedslagene på ejerlejlighheder faldet med 29 procent i løbet af det seneste år.

»Mange købere tror måske stadig, at de kan presse sælgerne og forventer store nedslag i prisen, når handlen endelig skal på plads, men vi kan konstatere, at nedslagene bliver mindre og mindre på ejerlejlighederne,« siger Boligsidens kommunikationsdirektør, Birgit Daetz, i en pressemeddelelse.

»På en gennemsnitlig lejlighed i København kunne man for et år siden regne med cirka 85.000 kroner i nedslag, og nu er vi nede på 60.000 kroner,« fortæller hun.

Udviklingen kan måske forklares med, at der er færre lejligheder til salg i dag. På landsplan er udbuddet af ejerlejligheder faldet med 40 procent, og i København er der tale om en halvering, oplyser Boligsiden.

»Sælgerne er bevidste om, at de står stærkere i en forhandlingsposition. Mange sælgere tænker med rette, at hvis en potentiel køber bliver for besværlig, så kan køberen jo prøve at finde en lignende bolig et andet sted. Det er ikke altid så nemt,« konstaterer Birgit Daetz.

Prisnedslagene på villaer og rækkehuse er også skrumpet i det forgangne år, dog kun halvt så meget som på ejerlejligheder.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu