ANNONCE

Råder for Sikker Trafik: Unge dårligst til biler og bajere

19. februar 2012 22:17 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Råder for Sikker Trafik: Unge dårligst til biler og bajere
Billede mangler

De unge fylder alt for meget i synderegistret over spritbilister.
Sådan lyder det fra Rådet for Sikker Trafik på dagen, hvor en 19-årige kvindelig spritbilist påkørte og dræbte en 54-årig kvinde ved Aars i Himmerland.
Selvom de unge bilister er blevet bedre de sidste par år, så står de for en tredjedel af alle uheld på grund af spiritus, mens de kun udgør ti procent af danskerne, oplyser dokumentationschef Jesper Sølund.
“Unge mangler rutinen og erfaringen, og når man så putter fem genstande på en ung sammenlignet med en 45-årig, så eksploderer risikoen for den unge, fordi man ikke har erfaringen og er mere spontan i sine reaktioner,” siger han til Newspaq.
Han foreslår mere politikontrol i provinsen, og alkolåse i alle biler, fordi låsene efterhånden er blevet langt billigere.
“Sanktioner er godt, men kontrol er langt bedre, og jo mere man øger politiets kontrol, jo større effekt har det på adfærden,” forklarer Jesper Sølund.
Han mener dog, at vi alle sammen skal blive langt bedre til at stoppe berusede venner og familiemedlemmer, der er på vej ud bag rattet.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu