Raser mod eksperts Bendtner-udtalelse: Grotesk og latterligt!

4. marts 2013 17:28 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Raser mod eksperts Bendtner-udtalelse: Grotesk og latterligt!
Billede mangler

I fodboldprogrammet sagde Fernando Olsen:

– Jeg må trække lidt på smilebåndet. For hvis man skal nævne et punkt, som dansk fodbold meget hurtigt skal forbedre sig på og som kan gøre en forskel for fodboldøkonomien, så er det, at man skal nå bredere ud på markedet.

Direktør for Rådet for Sikker Trafik, Anders Rosbo, har ikke meget tilovers for Fernando Olsens udtalelser.

– Det er en grotesk vinkel på sagen. Det er dybt, dybt alvorligt, når man kører med en høj promille.Og det er endnu farligere, når det er i modsat kørende retning. Kendt eller ej, så kan det koste liv og lemmer.

Fernando Olsen understreger i dag, at han tager stærk afstand fra spritkørsel.

Han fastholder dog, at fodbolden, ligesom cykelsporten, vil nyde gavn af den ekstra fokus uden for sportssektionerne:

– Ud fra et økonomisk og eksponeringsmæssigt synspunkt, vil det gavne dansk fodbold, at Bendtner trækker overskrifter. Cykelsporten, der er den største skandalesport, har fordoblet deres omsætning indenfor de sidste otte år. Selvom de systematisk har dopet sig.

Fernando Olsen sagde søndag, at spritkørsel er ‘moralsk forkasteligt’, men alligevel var det hovedbudskabet – at sagen er en gevinst for dansk fodbold, – der gennemsyrede reaktionerne på de sociale medier.

Anders Rosbo, Direktør for Rådet for Sikker Trafik, har da også svært ved at følge Fernando Olsens synspunkt.

– Det er selvfølgelig på ingen måde til gavn for fodboldsporten. Det her handler jo ikke om fodbold.Det handler jo om en person, der åbenbart blæser groft på færdselsreglerne.

Han påpeger, at spritkørsel er et stort problem i Danmark. 10.000 spritbilister kører rundt på de danske veje hver dag.

Det svarer til én ud af 200 biler, viser en stor europæisk undersøgelse, som DTU Transport har været med til at lave.

Tal fra Trygfonden viser, at spritkørsel er skyld i hver femte trafikulykke med dræbte. Fernando Olsen ærgrer sig over, at man ikke adskiller de to ting i debatten:

– Skandaler er med til at holde underholdningsbranchen oppe. Det er den form for mindre tænkning,der dræber fodbolddebatten i Danmark. Det skal ikke pakkes ind i bomuld, eller forties i Morten Olsen stil, når vi taler fodbold-ikoner i Danmark, siger Fernando Olsen.

Direktøren for Rådet for Sikker Trafik, Anders Rosbo, mener, at Fernando Olsen har skudt fuldstændig ved siden af målet med sine kommentarer.

– Det, Fernando Olsen siger, er simpelthen latterligt. Hvad er det for noget at sige? Det burde være en joke, men det ser desværre ud som om, han mener det.

Direktør for Rådet for Sikker Trafik frygter dog ikke, at de unge mennesker vil sætte sig bag rattet med en fjer i hatten, bare fordi fodboldstjernen gør det.

– Jeg ved ikke, om han er et forbillede for nogen. Og specielt ikke i trafikken. De unge mennesker er kloge nok til selv at sætte spørgsmålstegn ved hans handlinger.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu