Rådgivere afviser visitering trods økseangreb

15. marts 2012 14:47 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Rådgivere afviser visitering trods økseangreb
Billede mangler

Sikkerheden på og omkring landets jobcentre er tilstrækkelig, selvom to medarbejdere tidligere i dag er blevet stukket ned.
Det siger formanden for Socialrådgiverforeningen, Bettina Post, til Newspaq.
“Det er dybt ulykkeligt og forfærdeligt, at man kan risikere at blive overfaldet, når man passer sit job,” siger hun og fortsætter:
“Det er ulovligt at gå med den slags våben, og vi skal ikke visitere borgerne inden de kommer ind på jobcenteret, som er der for dem. Det er borgernes huse og vi må have udstrakt tillid til at alle opfører sig ordentligt,” siger hun og kalder det uhørt, hvis man skal scanne eller visitere borgerne.
Hun henviser i stedet til at jobcentrene og borgerservice har pligt til at have et beredskab ved situationer som den i dag.
“Når der opstår aggressioner eller folk begynder at råbe skal alle vide, hvad de skal gøre. Det er også mit indtryk, at det var tilfældet i dag. Der blev reageret lynhurtigt og endda et par borgere, der fik overmandet gerningsmanden,” siger hun.
Angrebet i dag er ikke enestående. I januar 2010 blev en socialrådgiver dræbt af knivstik på parkeringspladsen foran jobcenteret, hvor hun arbejdede.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu