Radikale: Afstemning om EU-forbehold i år

16. marts 2012 14:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Radikale: Afstemning om EU-forbehold i år
Billede mangler

Regeringen har lovet at sende rets- og forsvarsforbeholdet til afstemning, inden statsminister Helle Thorning (S) trykker på valgknappen. Men danskerne skal stemme allerede i år, mener De Radikale.
“Det er regeringen, der træffer beslutningen, men vi Radikale vil presse på for at få forbeholdene afskaffet allerede i år,” siger EU-ordfører Sofie Carsten Nielsen til Newspaq.
Hun sidder lige nu i et rådsmøde, hvor forsvarsministrene kan fortælle om alle de ting, EU gør for at bekæmpe pirateri i Somalia, ligesom man sparer penge ved at købe fælles ind. Men Danmark er uden for indflydelse, fordi vi har forbeholdene. Derfor kan det kun gå for langsomt med at få dem afskaffet.
“Vi bliver ved med at tage det op, så vi hurtigst muligt kan få indflydelse på de her ting, fordi vi kan spare milliarder, hvis vi køber ind sammen,” fortæller EU-ordføreren.
Helle Thorning har lovet at sende forbeholdene til afstemning. Men tidsplanen er for løs, mener De Radikale.
“Forbeholdene kan godt glide ned i glemslen, men nu har vi finanspagten på plads, og så må vi få sendt rets- og forsvarforbeholdene til afstemning, lige så snart vi er færdige med formandskabet i EU,” siger Sofie Carsten Nielsen.
I regeringsgrundlaget skriver regeringen, at man vil “styrke Danmarks deltagelse i det europæiske samarbejde og vil derfor gennemføre en folkeafstemning i den kommende valgperiode om Danmarks forbehold for de retlige og indre anliggende samt forsvarsforbeholdet.”

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu