Radikale afviser ny udgave af finansskatten

14. februar 2013 17:29 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Radikale afviser ny udgave af finansskatten
Billede mangler

Torsdag fremlagde EU-Kommissionen et nyt forslag til en skat på finansielle transaktioner i Europa. Men det forslag er ikke bedre end det gamle, mener de Radikales skatteordfører, som fortsat er imod en europæisk finansskat.

 

»I min optik er der tale om gammel vin på nye flasker, og derfor får det ikke os til at ændre holdning. Vi er fortsat bange for, at den her finansskat vil koste danske job,« siger Nadeem Farooq (R).

Regeringen vil gerne være med til at indføre en global finansskat, men ikke en europæisk, da bekymringen er, at en sådan skat vil svække Europas konkurrenceevne og i sidste ende koste job i Danmark.

I kommissionens nye forslag lyder det dog, at enhver, der handler med værdipapirer udstedt i Europa, bliver ramt af skatten – og derfor kan ikke-europæiske lande heller ikke undgå skatten.

»Selvom det teoretisk lyder meget fint, at man på den måde ikke kan unddrage sig beskatning, så vil jeg gerne se det i virkeligheden. Jeg tror ikke på, at man kan tvinge amerikanerne til at lade handler på New Yok Stock Exchange være omfattet af sådan en skat,« siger Nadeem Farooq.

Torsdag meddelte SFs politiske ordfører, Jesper Petersen (SF), at han – trods regeringsgrundlagets ordlyd – går ind for en europæisk finansskat.

»SF har i årevis fremmet idéen om en international skat på finansielle transaktioner. Skatten vil mindske den kortsigtede spekulation i værdipapirer og betyder, at bankerne og spekulanterne kommer til at betale en del af regningen for den verdensomspændende krise, de er medansvarlige for,« skriver Jesper Petersen på sin Facebook-profil.

Han understreger samtidig, at han respekterer regeringsgrundlaget – noget, som har fået Dansk Folkepartis europaparlamentariker, Morten Messerschmidt (DF), til at kalde Petersens udmelding for »underlig troskab«.

»Jeg noterer mig, at SFs politiske ordfører står fast på regeringsgrundlaget omkring finansskatten, og det er det afgørende for mig,« siger Nadeem Farooq.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu