ANNONCE

Radikale: Byt fængslet ud med skole

15. august 2012 11:31 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Radikale: Byt fængslet ud med skole
Billede mangler

Drop fængslet og snup en uddannelse.
De Radikale vil give unge kriminelle mulighed for at slippe for fængsel, hvis de tager en uddannelse, skriver Berlingske.
Muligheden skal tilbydes førstegangskriminelle under 30 år, der har fået en ubetinget fængselsdom på op til seks måneder. Det fortæller Jeppe Mikkelsen, radikal retsordfører.
– Vi forslår at unge mennesker, som ikke har begået det mest alvorlige kriminalitet, skal tilbydes et alternativ til fængselsstraffen, og det er uddannelse i en eller anden form. Det her gør vi, fordi der er alt for mange gengangere i de danske fængsler. Derfor skal vi have nedbragt denne tilbagefaldsprocent. Vi ved jo, at de lærer en masse tricks i fængslerne og vi ved, at hvis de kommer i uddannelse, så er der en mindre risiko for at de kommer ud i kriminalitet, siger Jeppe Mikkelsen til Newspaq.
Men det er et ualmindelig dårligt forslag, mener Venstres retsordfører Karsten Lauritzen.
De unge, som har begået sådan alvorlige forbrydelser, skal opleve, at det har konsekvenser, og det tror jeg ikke, de fleste unge vil opfatte dét at komme i skole, som en alvorlig konsekvens. Og jeg tror ofrene vil føle det mærkeligt at sidde i det samme klasselokale som ens gerningsmand, siger Karsten Lauritzen.
Enhedslisten og SF ser med positive øjne på det radikale forslag, mens Socialdemokraterne er mere lunkne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu