ANNONCE

Radikale forklarer folkeskole-kovending

8. december 2011 11:35 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Radikale forklarer folkeskole-kovending
Billede mangler

Under valgkampen førte De Radikale sig frem som arge modstandere af de omdiskuterede nationale test.
Men selvom de radikale tidligere har kaldt testene for ‘regeltyranni’ og udtryk for mistillid til ‘skolens mennesker’, så melder partiet sig nu ind i forligskredsen bag reformer af folkeskolen.
“Det er stadig vores mærkesag, at vi skal have tillid til lærerne, og at de skal have mere tid til undervisning. Når vi går ind i forliget, er det for at trække mere i den retning,” siger børne- og ungeordfører Lotte Rod (R) til Newspaq.
Tilslutningen til den brede forligskreds, som nu også tæller SF, sker i forlængelse af, at partiet fik indskrevet i regeringsgrundlaget, at de nationale test ikke skal bruges til at rangordne, men skal være et internt pædagogisk redskab.
“Vælgerne skal ikke være bekymrede for, om de radikale fortsat vil kæmpe for at sætte fokus på læring og det, der virker. Og når vi nu går med i folkeskoleforliget, så er det mest af alt et teknisk spørgsmål, fordi vi nu er en del af regeringen. Vi skal nok sørge for at sætte mere fokus på læring og mindre på test,” siger Lotte Rod.
Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, er hverken overrasket eller fortvivlet over de radikale og SF’s udmelding.
“Det er en helt naturlig konsekvens af, at de er blevet regeringspartier. Et så vigtigt forlig som folkeskoleforliget, skal regeringen selvfølgelig være bærer af. Så det er en del af det parlamentariske spil,” siger han til Newspaq.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu