Radikale glæder sig over »frifindelse« af ny DSB-boss

3. april 2013 15:07 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Radikale glæder sig over »frifindelse« af ny DSB-boss
Billede mangler

DSBs administrerende direktør, Jesper Lok, blev for rullende kameraer frikendt i sagen om PR-virksomheden Waterfront, der havde hyret journalisten Lars Abild, så han ikke kunne skrive kritisk om DSB.

 

Det er trafikordfører Andreas Steenberg (R) glad for, og han håber, at Jesper Lok nu kan fokusere på at rette op på kulturen internt i DSB.

»Jeg er meget glad for, at den nye direktør er blevet frikendt, om jeg så må sige. For det her er foregået før hans tid og bag hans ryg, og det betyder jo, at han nu har mulighed for at få renset ud,« siger Andreas Steenberg.

På pressemødet i Transportministeriet kom det frem, at DSB opsiger underdirektør Peter Nedergaards stilling, og det er et skridt i den rigtige retning, mener Andreas Steenberg.

»Jesper Lok har vist handlekraft ved at lave den her undersøgelse og fyre den her medarbejder, og han vil nu sikre, at der er rene linjer i DSB. De indfører en whistleblower-ordning, de vil ændre deres praksis og give ordentlig aktindsigt og så videre. Så jeg synes, DSB tager de tiltag, der skal til,« siger han.

Andreas Steenberg håber desuden, at Kammeradvokatens kritik af Waterfronts arbejdsmetoder kan skabe en debat i visse dele af kommunikationsbranchen.

»Generelt håber jeg, at det vil være med til at skabe en debat i den her branche af lobbyvirksomheder om, hvordan man laver lobbyisme,« siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu