ANNONCE

Radikale holder hemmeligt møde

7. oktober 2020 13:11 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Det radikale folketingsmedlem Lotte Rod har berettet om, at hun har oplevet at blive taget på af partifæller.

Radikale holder hemmeligt møde
Morten Østergaard (R) taler med pressen efter Folketingets åbning på Christiansborg i København. Her bliver han blandt andet spurgt ind til partiets sexismesag. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

De Radikale holder onsdag gruppemøde, hvor blandt andet den aktuelle krænkelsessag i partiet er på dagsordenen. Mødet skulle have været afholdt i partiets gruppeværelse på Christiansborg, men partiet har flytte mødet til et ukendt sted, så det kan holdes i ly for pressen.

Lotte Rod, som er folketingsmedlem for De Radikale, fortalte i midten af september, at hun har oplevet at blive taget på af partifæller.

– Jeg er blevet taget på både i Radikal Ungdom og i Radikale Venstre, skrev hun.

Hun navngav ikke de personer, som har krænket hende, men hun har siden bekræftet, at hun har givet et specifikt navn til partiledelsen. Kun det mangeårige folketingsmedlem Marianne Jelved mødte op ved gruppeværelset til mødets start, da hun angiveligt ikke havde fået besked om, at mødet var flyttet.

Hun har ingen kommentarer til sagen.

Få vil tale

Ledelsen i De Radikale har ikke udtalt sig om sagen indtil mandag aften, hvor politisk leder Morten Østergaard (R) i et opslag på Facebook skrev, at der var igangsat en ekstern undersøgelse.

I forbindelse med Folketingets åbning sagde Morten Østergaard tirsdag, at han havde gennemført de samtaler og den påtale, som han mener, er den rigtige i den konkrete sag. Han blev af journalister spurgt om, hvorvidt det var ham selv, som har krænket Lotte Rod. Til det svarede han:

– Nej. Det, jeg siger til dig, er, at jeg vil ikke gå ind i de her konkrete personspørgsmål. Og jeg kommer ikke til hverken på egne eller andres vegne at sige noget som helst om personspørgsmål.

Senere henvendte De Radikale sig til flere medier for at præcisere, at Morten Østergaard ikke svarede “nej” til, om det var ham, der har krænket Lotte Rod. Derimod var det en afvisning af at kommentere krænkelsessagen.

De Radikales pressechef oplyser, at der vil komme en udtalelse fra partiet efter gruppemødet.

Fakta

Det ved vi om sagen

Lotte Rod, som er folketingsmedlem for De Radikale, fortalte i midten af september, at hun har oplevet af blive taget på af partifæller.

Hun navngav ikke de personer, som har krænket hende, men har bekræftet, at hun har givet et specifikt navn til partiledelsen.

Onsdag er sagen på dagsordenen på De Radikales gruppemøde. Mødet er flyttet til et ukendt sted.

Her er, hvad vi ved om sagen:

* Den 16. september skrev Lotte Rod i et Facebook-opslag, at hun er blevet taget på både i Radikal Ungdom og i Radikale Venstre.

* Om krænkelsen i Radikal Ungdom har Lotte Rod fortalt til DR, at det drejede sig om et ældre mandligt medlem i Radikal Ungdom, som til en introweekend ville have, at hun skulle sidde på skødet af ham.

Senere i sin politiske karriere har Lotte Rod været udsat for sexisme internt i Radikale Venstre, har hun fortalt. Dog uden at fortælle helt konkret om sine oplevelser.

* Mandag aften skrev politisk leder Morten Østergaard i et opslag på Facebook, at De Radikale var begyndt en ekstern undersøgelse af omfanget og karakteren af sexisme i partiet.

* Tirsdag lød det fra Morten Østergaard, at han havde gennemført de samtaler og den påtale, som han mener, er det rigtige i sagen.

Han afviste samtidig, at der ville komme sanktioner, ligesom han heller ikke ville sætte navn på krænkeren eller krænkerne.

Kilder: Jyllands-Posten, DR, Ritzau.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu