Radikale klar til at realisere billige trafikforslag

7. februar 2013 11:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Radikale klar til at realisere billige trafikforslag
Billede mangler

En del af forslagene fra det cirka 100 sider lange idékatalog fra Trængselskommissionen er klar til at blive realiseret.

 

Det mener de Radikale, der især er begejstret for de billige idéer.

– Det drejer sig om at øge kapaciteten med op til 15 procent på vejene ved at koordinere trafiklysene, få metro, S-tog, DSB-tog og bus til at være bedre koordineret, at fremme samkørsel og ikke mindst sammenhængen mellem cykel og kollektiv trafik, siger de Radikales trafikordfører, Andreas Steenberg, i en pressemeddelelse.

– De tiltag er enten gratis eller koster få millioner, men de kan flytte meget, fortsætter han.

Andreas Steenberg afviser på vegne af regeringen at imødekomme de forslag fra Trængselskommissionen, der vil gå ud over borgernes pengepung.

– Regeringen vil ikke være med til nye skatter eller afgifter. Det er ikke på bordet. Derfor er vi imod de forslag, siger trafikordføreren.

Da den såkaldte trængselsring omkring København blev droppet, besluttede regeringen sammen med Enhedslisten og Dansk Folkeparti at nedsætte Trængselskommissionen, der torsdag formiddag afleverede de første forslag til, hvordan trængsel og forurening reduceres i hovedstadsområdet, til transportminister Henrik Dam Kristensen.

Kommissionen skal aflevere en samlet strategi efter sommerferien 2013.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu