ANNONCE

Radikale med på dagpenge-hjælp til nytår

12. august 2012 16:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Radikale med på dagpenge-hjælp til nytår
Billede mangler

Der er behov for “håndholdt hjælp” til de tusinder af danskere, der til nytår mister retten til dagpenge.
Det mener De Radikale, der dog ikke ser endnu en forlængelse af dagpengeperioden som nogen løsning.
– Vi skal gøre alt, hvad vi kan i regeringen for at hjælpe dem, der nu ryger over i kontanthjælpssystemet, siger De Radikales finansordfører, Nadeem Farooq.
– Vi vil gerne overveje, om ikke vi kunne frigøre nogle penge fra den almindelige aktive arbejdsmarkedspolitik og så specifikt bruge dem på en håndholdt indsats til dem, der nu står til at ryge ud, siger han.
De Radikale står sammen med den daværende VK-regering faddere til den halvering af dagpengeperioden fra fire til to år, som skulle have været trådt i kraft i år.
I lyset af den økonomiske krise og problemerne med at skabe arbejdspladser lod den nuværende regering dog folk blive på de gamle regler året ud.
Men nu, hvor timeglasset atter løber ud, kræver Enhedslisten på ny kunstigt åndedræt til landets dagpengemodtagere.
Også SF har meldt sig klar til at “afbøde problemet”, mens Socialdemokraterne kalder en dagpenge-garanti for decideret uansvarlig.
Og samme toner lyder fra De Radikale:
– Vi er meget skeptiske over for en forlængelse af dagpengeperioden. Vi har ikke det økonomiske råderum til det, siger Nadeem Farooq.
– Efter at trepartsforhandlingerne er brudt sammen, er regeringens økonomiske politik stærkt udfordret, og derfor mener jeg ikke, at der er plads til at slække på reformkursen, lyder det fra den radikale finansordfører, der dog tilføjer:
– Men det ligger ikke i det radikale dna ikke at ville diskutere tingene.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu