Radikale og DF slås om cykelstier

7. marts 2012 08:50 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Radikale og DF slås om cykelstier
Billede mangler

Der er lagt op til et regulært trafikuheld, når partierne bag en halv milliard kroner om året til bedre kollektiv trafik tørner sammen.
Transportministeren og trafikordførerne fra De Radikale, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti mødes til de første forhandlinger i næste uge. Men allerede inden de er gået i gang er de fuldstændig uenige om, hvorvidt cyklister skal have gavn af de årlige 500 millioner kroner.
“Umiddelbart synes jeg, at cykelstier ligger uden for den halve milliard,” siger Kim Christiansen, trafikordfører for Dansk Folkeparti, til Newspaq.
Men det er De Radikales trafikordfører Andreas Steenberg lodret imod. Han peger på aftaleteksten, hvor partierne blev enige om de overordnede rammer for brug af trafikpengene.
“Supercykelstier er en rigtig god ide, og vi må se, om de kan blive realiseret i det her forlig. Supercykelstier er den billigste måde at få folk til at droppe bilen,” siger Andreas Stenberg til Newspaq, der dog ikke vil lægge sig fast på, hvad pengene skal bruges til.
I aftaleteksten står der, at “parterne er enige om, at aftalen skal sikre, at der hurtigst muligt tages initiativer til at mindske trængslen og luftforureningen i hovedstadsområdet”.
Men hvis cyklisterne i hovedstaden skal have bredere stier, så skal provinsen også have del i trafikpengene, mener Dansk Folkeparti.
“Cykelstier hører selvfølgelig med til trængselsproblematikken, men så skal vi også ind og tale omfartsveje i provinsen, hvor der er tung trafik i mindre byområder,” fortæller Kim Christiansen.
Også Enhedslistens trafikordfører er uenig med Dansk Folkeparti.
“Det er de rejsende som skal i centrum, og de bruger forskellige transportmidler, så vi vil ikke udelukke, at cyklen hænger sammen med den kollektive trafik,” siger Henning Hyllested til Newspaq.
Enhedslisten er dog ikke klar til at åbne op for almindelige investeringer i cykelstier. Kun hvor de hænger sammen med den kollektive trafik.
Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) har ikke ønsket at kommentere muligheden for at bygge cykelstier for den halve trafikmilliard.
Regeringen har tidligere regnet på et net af brede cykelstier uden trafiklys omkring København til ca. 900 millioner kroner.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu