ANNONCE

Radikale: PET-afslag er en retsstat uværdig

12. januar 2012 07:21 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Radikale: PET-afslag er en retsstat uværdig
Billede mangler

Mennesker, der søger om dansk statsborgerskab, kan blive afvist uden grund – og det trods de opfylder alle kriterier for at blive godkendt.
Som praksis er nu, kan udlændinge i PET’s søgelys nemlig afskæres fra statsborgerskab uden begrundelse og klageadgang.
Men netop denne denne gældende praksis møder nu kritik fra regeringens egne rækker, som Folketingets Indfødsretsudvalg er begyndt at forberede forårets lovforslag om statsborgerskab. Det skriver Information.
De Radikale mener, at der i realiteten bliver afsagt en slags dom uden de normale retssikkerhedsprincipper med.
“Vi er imod, fordi normalt når man bliver straffet eller stillet over for en dom, så få man en forklaring om, hvad det er man har forbrudt sig imod, men det har man jo ikke i de her sager,” siger partiet indfødsrets- og udlændingeordfører Zenia Stampe til Newspaq.
Det er Folketingets Indfødsretsudvalg, som i hver enkel sag træffer den endelige afgørelse om statsborgerskab. Det sker på baggrund af indstillinger fra PET og justitsminister Morten Bødskov (S), men – ligesom ansøgerne – får udvalget ingen oplysninger om baggrunden for PET’s vurdering.
Justitsminister Morten Bødskov har besluttet at videreføre denne praksis, men han kan ikke til foråret være sikker på radikalt ja til hans indstillinger til statsborgerskab.
“Vi er meget betænkelige ved systemet, og derfor forbeholder vi os naturligvis retten til at stemme nej, hvis der kommer oplysninger frem, der gør, at vi ikke kan stå inde for det,” siger Zenia Stampe.
Hun vil nu undersøge praksis i andre lande.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu