Radikale vil fjerne sjette års SU

10. januar 2013 05:24 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Radikale vil fjerne sjette års SU
Billede mangler

SU til et sjette studieår skal kun gives i særlige tilfælde, mener de radikale, der bakkes op af Venstre og Konservative.

 

 

Hvis det står til Radikale Venstre skal man i fremtiden være værdigt trængende og have en »særlig god grund« til det, hvis man skal have ret til SU i seks år, skriver Information.

Forslaget bliver bakket op af Venstre og Konservative før regeringens kommende reform af SU-systemet, som ventes at blive fremlagt til foråret.

– Det ekstra års SU kan måske skrues sammen, så man kun kan få det, hvis der er en særlig god grund til det, for det har jo aldrig været meningen, at det bare skulle foræres til alle, siger Radikales uddannelsesordfører Pernille Boye Koch (R).

Hun mener, det vigtigste er at holde fast i den mere grundlæggende tankegang i SU-systemet.

Venstres SU-ordfører, Mads Rørvig er enig.

– Jeg mener sådan set ikke, at det kommer til at have nogen form for slagside, hvis man fjerner det ekstra års SU. Men der kan selvfølgelig være nogen, der har nogle specielle behov. Det kan være handicap eller dødsfald i den nærmeste familie. Dem skal man selvfølgelig tage hånd om. Men det må ikke være hovedreglen, at man skal have SU til mere, end hvad ens uddannelse er normeret til, siger Mads Rørvig.

Pernille Boye Koch mener desuden, at man skal se på barriererne på studierne i form af problemer med at få merit fra tidligere studier og udlandsophold.

– Ændringerne skal også være til gavn for de studerende, men når det er sagt, så kan vi formentlig ikke finde penge nok ved at gøre uddannelserne mere fleksible, siger Pernille Boye Koch. Derfor er alt også i spil – også at beskære det ekstra års SU, siger hun.

Forslaget møder modstand hos regeringens støtteparti Enhedslisten, der mener, at det er hul i hovedet, at afskaffe fjumreåret, der ifølge nogle eksperter er en vigtig årsag til, at danske studerende er nogle af de bedste i verden til at gennemføre deres uddannelser.

– Og så går det jo ikke, hvis man indfører nogle instrumenter, der har præcis den modsatte effekt, siger Pernille Skipper (EL) til Information.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu