Radikale vil have roadpricing efter betalingsringens død

22. februar 2012 11:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Radikale vil have roadpricing efter betalingsringens død
Billede mangler

Dårligt har Villy Søvndal slået bommene ned for sin ring, før den radikale regeringspartner står klar med et ny idé. Roadpricing.
 
Partiet har netop sendt en pressemeddelelse ud, hvor de slår på tromme for at smække tvangs-gps’er i alle landets biler.
“Vi vil straks i gang med at se på mulighederne for at indføre roadpricing. Teknologien er allerede kendt og kan både mindske trængsel, CO2 og sundhedsskadelige partikler fra trafikken,” skriver De Radikales trafikordfører, Andreas Steenberg, i pressemeddelelsen.
 
Det Radikale Venstre har med stor succes holdt sig uden for debatten om betalingsringen, så partiet fremstår i dag ikke helt så ydmygede efter den endeligt som S og SF.
 
Nu er de så klar til at smede hurtigt. Og stjæle dagsordnen fra regeringskollagerne med en ny form for trafikafgift.
“Det er allerede muligt at registrere hvor, hvornår og hvor langt biler kører på vejene. Det kan gøres ved hjælp af kendt gps-teknologi. Men det tager nogle år at udvikle et landsdækkende betalingssystem, så det haster med at komme i gang,” skriver Andreas Steenberg.
 
Partiet lægger op til aldeles differentierede priser i deres roadpricingsystem. Hvor det kommer til at koste et anseeligt beløb for at køre rundt i København i myldretiden, skal det derimod være særdeles billigt at køre rundt om natten i Udkantsdanmark.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu