ANNONCE

Radikale vil hente skolefif i Canada

16. februar 2012 13:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Radikale vil hente skolefif i Canada
Billede mangler

Et hold på 50 til 60 stykker af landets skarpeste lærere og skoleledere skal arbejde fuldtid på at hjælpe alle landets skoler.
I hvert fald hvis det står til regeringspartiet De Radikale, som skal til at forhandle om en ny skolereform.
“Vi vil hjælpe skolerne ved at rekruttere nogle af de allerdygtigste lærere og ledere, som konsulenter, sådan så de kan komme ud på skolerne og spare med skolelederen og måske komme med ind i undervisningen og ruste lærerne,” siger partiets undervisningsordfører, Lotte Rod, til Newspaq.
Partiet har kigget over til Ontario i Canada, hvor man har en af verdens bedste folkeskoler. Her arbejder et skole-korps, hvor folk er ansat to år fuldtid.
“Jeg er ret inspireret af den måde, hvorpå man har gjort det i Canada, hvor man har formået på ret få år at løfte deres skolesystem helt enormt. Der har man haft et sekretariat, hvor man har rekrutteret de dygtigste lærer og ledere som konsulenter,” siger Lotte Rod.
Hun understreger, at skolerne skal have friheden til at bruge hjælpen, som de vil, men at konsulenterne skal ud til alle skoler.
“Når vi har et mål om at skabe en folkeskole, hvor eleverne lære mere, så er det jo fordi, der er nogle elever i dag, som ikke bliver gode nok til at læse og skrive. Og for at vi kan hjælpe dem, så skal vi stille krav til alle skoler om, at de arbejder med at forbedrer undervisningen,” understreger hun.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu