ANNONCE

Radikalt bagland: Mere empati, mindre økonomi

19. august 2012 11:04 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Radikalt bagland: Mere empati, mindre økonomi
Billede mangler

Det radikale bagland fortsætter kritikken af partilinjen i forlængelse af dagpengedebatten.
Partiets økonomiske politik er i det hele taget blevet for liberal og for lidt social for De Radikale, der kalder sig selv et socialliberalt parti.
Det siger flere partimedlemmer til Berlingske.
– Det liberale ben er blevet for langt, og det sociale ben for kort. Den røde regering fører efterhånden mere blå politik, end den borgerlige regering gjorde under Fogh.
– Det begynder at blive grotesk, siger Uffe Munkgaard, formand for de Radikale i Viborg, til avisen.
Samme toner kommer fra blandt andre tidligere landsformand Søren Bald, der er medlem af partiets hovedbestyrelse, ligesom folketingskandidat Jeppe Trolle fra Køge mener, at den økonomiske politik lugter for meget af “ren økonomisk liberalisme”.
Kravet om et stærkere social profil vil ifølge Jeppe Trolle blive rejst på partiets landsmøde midt i september.
Og Margrethe Vestager er klar til at tage debatten. Hun mener ifølge Berlingske, at partiets reformkurs er socialliberal.
– Det er en ansvarlig økonomisk politik, der skaber rammen om et samfund, hvor der er en social sammenhængskraft.
– Så der er penge til at hjælpe mennesker i en udsat situation. Vi har for eksempel afskaffet starthjælpen og hjulpet de svageste førtidspensionister, siger hun til avisen.
Allerede lørdag var flere i det radikale bagland på banen i debatten om de dagpengemodtagere, som står til at miste dagpengeretten ved årsskiftet som følge af den reform, De Radikale er en del af.
Ligesom SF kræver en række radikale hovedbestyrelsesmedlemmer ifølge Politiken en opblødning af stramningerne på dagpengene – ud over den jobindsats, som den radikale ledelse vil nøjes med.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu