Radikalt bagland: Utidig indblanding af Vestager

3. marts 2013 20:57 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Radikalt bagland: Utidig indblanding af Vestager
Billede mangler

Det er dybt problematisk, at indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager (R) blander sig i de verserende overenskomstforhandlinger mellem lærerne og kommunerne.

 

Det siger det radikale byrådsmedlem i Høje-Taastrup, Michael Blem Clausen (R), der også er med i Det Radikale Venstres »Dialogforum for uddannelse og forskning«.

»Jeg er fuldstændig enig med Dansk Folkeparti, der har sagt, at politikere enten skal blande sig helt udenom overenskomstforhandlinger eller blot sende et signal om, at parterne bør finde en mindelig løsning,« siger Michael Blem Clausen.

I et åbent brev til partiets folketingsgruppe protesterer fire medlemmer af »Dialogforum for uddannelse og forskning« imod Vestagers angreb på lærerne og stiller spørgsmålstegn ved partiets støtte til den foreslåede folkeskolereform, som de betegner som »ude af trit med både forskningen og partiets traditionelle værdier«.

Michael Blem Clausen mener, at Vestagers udmelding søndag om, at lærerne »skaber myter«, kun kan tolkes som en støtte til Kommunernes Landsforening, der vil skære ned på lærernes forberedelsestid mod at skrue op for undervisningstiden.

»De udmeldinger, der har været, har meget ensidigt været til fordel for kommunernes forhandlingsposition. Vi har aldrig tidligere set en kommunal arbejdsgiver være så aggressiv i forhandlingerne. Margrethes udtalelser giver dem blod på tanden til at køre derudad,« siger Michael Blem Clausen.

»Det ligger i det radikale DNA, at vi ønsker dialog. Det er lige præcis det modsatte af det her. Her har vi en stærk part, der kører hårdt på. Så stiller vores partiformand sig på den stærke side, og det er altså ikke radikal politik,« siger Michael Blem Clausen.

»Dialogforum for uddannelse og forskning« blev nedsat i december for at give partitoppen sparring omkring en kommende folkeskolereform, men man føler ikke, man er blevet lyttet til.

»Vi har det enormt svært, når et udspil ikke baserer sig på forskning og fakta. Det skaber altså ikke bedre resultater, når man beskærer forberedelsestiden,« siger Michael Blem Clausen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu