– Ro på, Schleck er på rette vej

10. februar 2013 11:31 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
- Ro på, Schleck er på rette vej
Billede mangler

Andy Schlecks cykelhold, RadioShack Leopard, går nu i offensiven for den grundstødte cykelstjerne.

 

Lørdag kom det frem, at den unge stjernerytter måske mangler motivationen til at træne, hvilket skulle være grunden til hans manglende resultater siden foråret sidste år, hvor han styrtede og blev skadet.

En historie, der blev bakket kraftigt op af et citat fra holdmanager Luca Guercilena til sportsavisen L’Equipe.

– Han har nogle vejrtrækningsproblemer, men lige nu er det største problem, hvad der sker oppe i hans hoved, lød det fra cykelbossen.

Senest udgik Andy Schleck efter første etape af Middelhavet Rundt, hvilket yderligere satte fart i spekulationerne. Flere frygtede, at den 27-årige klatrer ikke ville blive klar til at udgøre nogen trussel for Alberto Contador under Tour de France.

Nu maner selvsamme holdmanager Guercilena til besindighed i en form for damage control overfor cyclingnews.com.

– Det var en skam, at han var nødt til at udgå af Middelhavet Rundt, men han var syg og får antibiotika. Vi tror det skyldes et skifte i klimaet fra Australiens varme til kulden i Europa, siger han og understreger, at et comeback til topcykling aldrig er nemt.

– Andy har været ude af gamet i seks måneder og så er det altid svært at komme tilbage. Vi ved, at det kommer til at tage tid, lyder det.

– Der er dels den fysiske side af sagen, men også den psykiske. Det er aldrig nemt for en dygtig rytter. De er ikke vant til at lide. Der var gode takter i Australien, men nu har han taget et skridt tilbage.

– Andy skal finde lysten og viljen til at lide. Vi tror på, at han gradvist bliver mere fit og stærkere og vi vil gøre alt for at hjælpe ham.

Guercilena fortæller, at Andy Schleck bliver i Sydfrankrig sammen med holdet, hvor han vil deltage i en træningslejr i St. Raphael. Om en uges tid er han atter klar til at køre løb – Tour du Haut-Var fra den 16.-17. februar.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu