Radioværter klarer frisag efter selvmord

1. februar 2013 17:43 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Radioværter klarer frisag efter selvmord
Billede mangler

STORBRITANNIEN: De australske radioværter Mel Greig og Michael Christian blev lagt for had, da de i december sidste år var indirekte skyld i en britisk sygeplejerskes selvmord. Men nu ligger det fast, at værterne ikke vil blive retsforfulgt.

 

Ifølge Reuters har den britiske anklagemyndighed besluttet, at der ikke skal rejses tiltale om manddrab mod de to, der ringede til sygehuset, hvor den gravide hertuginde Catherine var indlagt og fik lokket fortrolige oplysninger ud af den nu afdøde sygeplejerskes kollega.

– Vi har konkluderet, at der ikke findes beviser til at understøtte en tiltale for manddrab. Selv om de har handlet uagtsomt, var formålet med opkaldet en harmløs spøg, siger Malcolm McHaffie fra anklagemyndigheden til Reuters.

46-årige Jacintha Saldanha begik selvmord 7. december, tre dage efter hun havde viderestillet et opkald fra de to værter på radiostationen 2Day FM. Mel Greig og Michael Christian udgav sig blandt andet for at være dronning Elizabeth og prins Charles og fik på den måde Saldanhas kollega til at fortælle om hertugindens tilstand.

Værterne blev efterfølgende suspenderet og gik på australsk TV for at undskylde. Deres program er siden blevet lukket, mens ejeren af radiostationen har lovet at donere minimum 2,8 millioner kroner til Jacintha Saldanhas efterladte.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu