Rådmand forbliver i koma en dag mere

4. juli 2012 16:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Rådmand forbliver i koma en dag mere
Billede mangler

Den aarhusianske sundheds- og omsorgsrådmand Dorthe Laustsen (SF) bliver i koma frem til torsdag efter den trafikulykke, som hun sammen med sin mand var impliceret i mandag.
Det oplyser hendes familie gennem Aarhus Kommune.
Dorthe Laustsen er onsdag blevet opereret i brystkassen, og i følge familien er forløbet gået over forventning, og hendes tilstand er stabil. Oprindeligt var det forventningen, at rådmanden ville blive vækket fra sin koma allerede onsdag.
Når den 67-årige politiker fortsat skal blive i koma er det for at sikre, at hendes tilstand stadigvæk er stabil frem mod en rygoperation torsdag.
Hun vil senere onsdag blive overført fra Aarhus Universitetshospital i Skejby til hospitalet på Nørrebrogade, hvor hendes mand Anders Kold også vil blive flyttet til.
Han har været i gennem et vellykket forløb på Horsens Sygehus efter flere knoglebrud som følge af ulykken, men hans tilstand har på intet tidspunkt været kritisk.
Familien glæder sig over, at de første kritiske faser er overstået, men har ellers ikke mere at tilføje, ligesom der ikke forventes nye oplysninger i løbet af onsdagen.
Ulykken skete ifølge Østjyllands Politi på Horsensvej syd for Odder, da Dorthe Laustsen med sin mand som passager og en trailer spændt på bilen pludselig kørte over i den modsatte kørebane og stødte sammen med en modkørende skraldebil.
Sammenstødet var ifølge Jyllands-Posten så voldsomt, at rådmanden måtte skæres fri fra bilen af Odder Brandvæsen.
Dorthe Laustsen er 67 år og har siddet i Aarhus Byråd fra 1978-1986, igen fra 1994 til 2005 og fra april 2006 og indtil nu.
Ifølge TV2 Østjylland overtager Thomas Medom rådmandsposten i den periode, hvor Dorthe Laustsen er sygemeldt.
/ritzau/

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu