ANNONCE

Ramasjang svinger støvkosten: Klar med Kvit eller Dobbelt for børn

29. august 2012 10:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ramasjang svinger støvkosten: Klar med Kvit eller Dobbelt for børn
Billede mangler

DRs børnekanal, Ramasjang, har hentet Kvit eller Dobbelt frem fra gemmerne og laver børneudgave af det populære quiz-show.
 
Da tv-quiz’en Kvit eller Dobbelt blev sendt for dførste gang i 1950’erne, var der nok ingen,d er havde regnet med, at der i fremtiden ville blive lavet en børneudgave af det populære program. Men det er intet mindre, hvad DRs børnekanal, Ramasjang, er i fuld gang med at planlægge.
 
DR søger derfor nu unge nørder mellem 9 år og 12 år, der skal deltage i Kvit eller Dobbelt – for børn.
 
– Vi tror på børn med specialviden. Vi synes, det er fedt, hvis man ved alt om for eksempel Napoleon. Vi vil gerne hylde den brede, dybe viden inden for bestemte emner, siger Christian Volfing, der er redaktør på Ramasjang.
 
Programmet stammer helt tilbage fra 1957. Det blev blandt andet sendt igen i midten af 1980’erne med Otto Leisner og Per Wiking ved roret. Seneste udgave er fra 1999, hvor Alex Nyborg Madsen var vært. Her kunne man vinde op til 512.000 kroner. I det nye ‘Kvit eller dobbelt – for børn’ spiller man dog ikke kun for egen vindings skyld. Gevinsterne går til hele klassen.
 Sejt at være nørd
En af grundene til, at Ramasjang har valgt det gamle koncept, er, at det kan samle både børn og voksne. Forældrene kan måske huske konceptet fra tidligere, og børnene kan sidde og gætte med eller se deres venner deltage. En vidensquiz i børnehøjde har været en mangelvare indtil nu, mener Kirstine Vinderskov, der er kanalredaktør for DR Ramasjang.
 
– Vi vil gerne prøve at gøre nørderi til populærkultur. Vi synes, det er sejt at være nørd, og har længe ledt efter en quiz til børn, hvor det gælder om at vide noget. Det skal ikke handle om at synge og danse det hele. Det har vi set, siger hun.
 
Castingen foregår hen over det meste af september. Børn mellem 9 og 12 år, der ved alt om vulkaner, sommerfugle, Anden Verdenskrig eller andre ting, kan sende en mail til ulse@dr.dk, hvis de ønsker at blive kaldt til casting. Optagelserne finder sted i november, og programmet får premiere i foråret 2013.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu