Randers FC skuffer ikke kun på banen: Det er vinden den er gal med

9. oktober 2017 22:07 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

For første gang i fem år måtte selskabet bag Randers FC præsentere et regnskab med røde tal på bundlinjen.

Randers FC skuffer ikke kun på banen: Det er vinden den er gal med
Mandag var der både første træningsdag for den nye cheftræner i Randers FC, mens der også var generalforsamling i selskabet bag superligaklubben. Foto: Bo Amstrup/Scanpix

Selskabet bag superligaklubben Randers FC, Randers FC Holding A/S, kunne mandag præsentere et underskud på 4,8 millioner kroner for regnskabsåret 2016/17.

Af underskuddet tegner fodboldselskabet Randers FC A/S sig for tre af de tabte millioner, hvilket stemmer overens med forventningerne.

Dog er der ikke tale om, at de manglende sportslige resultater har været afgørende.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

– Driften af Randers FC A/S var på forhånd budgetteret til et underskud i underkanten af tre millioner kroner. Sådan blev det, og det er acceptabelt – især fordi vi i løbet af året har investeret i ressourcer der styrker forretningen fremadrettet, siger formand Svend Lynge Jørgensen.

Det er især vindmøller, der får skylden for det dårlige resultat.

– Vi ejer en række vindmøller i Tyskland, og modsat vejret i Danmark har vinden stort set stået stille i Tyskland det seneste års tid. Desuden har vi skilt os af med en ejendom i Nordjylland, og det salg medførte også et tab for Randers FC Holding A/S.

Første underskud i fem år

Han betegner det samlede underskud i Randers FC Holding A/S på 4,8 millioner som ikke tilfredsstillende. Det er første gang i fem år, at selskabet givet underskud.

Omsætningen var i 2016/17 på 75 millioner kroner, mens egenkapitalen var på 47 millioner kroner ved regnskabsårets udgang.

Regnskabsåret sluttede, inden indeværende sæson i Alka Superligaen begyndte. 11 kampe inde i sæsonen ligger Randers sidst i tabellen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu