Rapper kåret som verden mest indflydelsesrige

17. april 2015 13:44 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Rapper kåret som verden mest indflydelsesrige
Foto: AHMAD GHARABLI/Scanpix
Foto: AHMAD GHARABLI/Scanpix

Foto: AHMAD GHARABLI/Scanpix

Time Magazine har kåret Kanye West som den mest indflydelsesrige person i verden.

Han er ikke ligefrem kendt for sin ydmyghed. Og nu har han – endnu – en grund til at svinge pralende ord ud i æteren og på de sociale medier. Den amerikanske rapper Kanye West er nemlig strøget til tops på Time Magazines prestigiøse liste over verdens 100 mest indflydelsesrige mennesker.

Kanye West er kravlet op ad rangstigen – ikke alene for sin musik, men for sit engagement og investeringer i mode, design og filantropi, lyder begrundelsen fra magasinet, der også havde rapperen på listen i 2005 og 2011. West har desuden også optrædt på finansmagasinet Forbes’ lister af flere omgange.

12 millioner følgere

Den 37-årige rapper, der er fra Chicago, Illinois, ejer flere modemærker og har også prøver kræfter med en kæde af burgerrestauranter, der dog måtte lukke igen. Sammen med sin nu afdøde mor drev han tidligere The Dr. Donda West Foundation, der ydede finansiel hjælp til arbejdet med analfabetisme og nedbringelse af antallet af unge, der dropper ud af skolerne.

Af den nye generation superstjerner, der bruger de sociale medier til at promovere sig og føre dialog med fansene, er Kanye West en af frontløberne. På Twitter følger over 12 millioner mennesker med i hans liv, ligesom over 300.000 gerne vil se Instagram-billeder af ham og hustruen, reality-stjernen Kim Kardashian, samt deres datter North West.

I Am a God

Han chokerer gerne igen. Og igen. Og Janteloven eksisterer ikke i Wests verden. Eksempelvis har han ladet sig forevige som Jesus på forsiden af musikmagasinet Rolling Stone. Han har sammenlignet sig selv med Michelangelo, Steve Jobs og Disney. Han har anklaget tidligere præsident George Bush for »ikke at kere sig om sorte mennesker« efter orkanen Katrina; afbrudt en af vor tids mest sælgende sangerinder, Taylor Swift, under MTV Video Music Awards i 2009, fordi han mente, Beyoncé – og ikke Swift – fortjente prisen for bedste musikvideo. Og i nummeret »I Am a God« på hans sjette album rapper Kanye West »I just talked to Jesus, and he said, ‘What up, Yeezus?’«

Også hans hustru, Kim Kardashian, er ifølge TIME Magazine en af de mennesker i verden med størst indflydelse – for sin status som mediefænomen. At være kendt for at være kendt. Hun har endnu flere følgere på Twitter end sin mand, over 31 millioner, og 29 millioner får daglige opdateringer fra hendes visuelle dagbog på Instagram.

 

Nu får Kanye West så en ovenud offentlig tilkendegivelse af hans indflydelse på verden med førstepladsen på TIMEs liste. Sammen med kendisparret optræder mange profiler fra kulturlivet, videnskaben, forretningsverden og politik.

For tredje år i træk er den 17-årige kvindesagsforkæmper og nobelprismodtager Malala Yousafzai fra Afghanistan, der blev skudt i hovedet af Taleban i 2012 på vej til skole, den yngste person på listen. Den inkluderer desuden blandt andre Apples Tim Cook, forretningsbrødrene Charles og David Koch, den japanske bestsellerforfatter Haruki Murakami og skuespilleren Emma Watson, der i det seneste års tid har gjort sig bemærket ved at advokere kvinders rettigheder.

Se Kanye West afbryde sangerinden Taylor Swifts vindertale ved MTV Video Music Awards:

 

 

 

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu