Rapport: Breivik er fyldt med løgn

22. maj 2012 19:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Rapport: Breivik er fyldt med løgn
Billede mangler

Den Retsmedicinske Kommission i Norge godkender den anden psykiatriske ekspertrapport, som påpeger, at den terrortiltalte Anders Behring Breivik er tilregnelig og egnet til straf for drabene på 77 mennesker.
Dermed står Oslo Byret, hvor terrorsagen fra 22. juli sidste år behandles, nu med to psykiatriske rapporter, der har stik modsatrettede konklusioner.
I den anden rapport indgår en omfattende psykologisk test, der har afsløret, at den 33-årige Breivik systematisk har forsøgt at narre dem, der udførte testen, skriver webudgaven af den norske avis Aftenposten.
Breiviks svar fremstod som totalt upålidelige. I en uge sad Breivik bag murene i Ila Fængsel og besvarede 600 skriftlige spørgsmål. Testen havde til formål at afsløre, om han snød de to senest udpegede psykiatere.
Det fremgår af psykiaterne Agnar Aspaas og Terje Tørissens omfattende rapport. Den Retsmedicinske Kommission har nu godkendt rapporten, hvis konklusion er, at den 33-årige er tilregnelig.
Et af de store spørgsmål under terrorsagen i Oslo Byret har netop været, om Breivik svarer strategisk på spørgsmål for at narre både psykiaterne og retten. Hans erklærede mål er at blive dømt tilregnelig og egnet til fængselsstraf.
Breivik har selv sagt, at han tilpasser sin forklaring i retten, fordi der sidder fire psykiatere og følger hans adfærd og udtalelser.
I november konkluderede to psykiatere, at han var paranoid skizofren. Det har Breivik protesteret imod.
En senere psykiatrisk undersøgelse kommer til den modsatte konklusion, idet de to ikke finder, at diagnosen, som Breivik havde fået, holdt stik. Han blev derfor testet med en af de mest avancerede psykometriske tester.
Her slår han højt ud på løgneskalaen, hvilket er bevis på, at han prøver at skjule sine negative egenskaber. Testen giver svar på, om folk forsøger at give et perfekt billede af sig selv med de svar, som forventes.
På den skala, der måler, om svarene er konsistente, falder Breivik igennem. Der var meget få selvmodsigelser i de 600 svar, og det er typisk for kontrollerede personer, der ønsker at skjule deres svagheder.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu