Rapport: Muslimer udsættes for diskrimination

24. april 2012 17:14 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Rapport: Muslimer udsættes for diskrimination
Billede mangler

Amnesty International opfordrer i en ny rapport europæiske ledere til at gøre mere for at komme fordommene om islam til livs. Det gælder særligt landene Belgien, Frankrig, Holland, Spanien og Schweiz.
Rapporten er særlig kritisk over for lande, der har forbudt ansigtsslør og brugen af religiøse symboler i skolerne.
– I stedet for at håndtere disse fordomme giver politiske partier og offentlige tjenestemænd alt for ofte efter for dem i sin jagt på stemmer, siger Marco Perolini, der er Amnestys ekspert inden for diskriminering.
Rapporten opfordrer til en ny lovgivning, som forbyder forskelsbehandling i arbejdslivet i Belgien, Frankrig og Holland.
– Muslimske kvinder bliver nægtet arbejde, og piger må ikke deltage i klasseundervisningen bare fordi, de bruger tørklæde. Mænd kan blive afvist bare for at have skæg, der kan forbindes med islam, skriver Amnesty i rapporten.
Som det er nu, har arbejdsgiverne mulighed for at nægte deres ansatte at bruge religiøse eller kulturelle symboler med henvisning til, at det kan irritere kunder og kolleger og være i strid med virksomhedens profil og neutralitet.
Ifølge Amnesty International er sådan et forbud i direkte modstrid med EU’s egen lovgivning på området.
– EU-lovgivning forbyder diskrimination på grundlag af religion eller tro på arbejdspladsen, men den synes at være tandløs i hele Europa, hvor vi observerer højere arbejdsløshed blandt muslimer, siger Marco Perolini.
– Det er især tilfældet blandt muslimske kvinder af udenlandsk oprindelse, tilføjer han.
Skoleelever er blevet nægtet at bære tørklæde eller anden religiøs beklædning i lande som Spanien, Frankrig, Belgien, Schweiz og Holland. Amnesty International kritiserer også Schweiz for at forbyde opførelsen af minareter i forbindelse med moskeer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu