Rasende Hedegaard: Han havde onde øjne

5. februar 2013 18:56 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Rasende Hedegaard: Han havde onde øjne
Billede mangler

– Han var usædvanlig hadefuld.

 

Det siger den 70-årige debattør Lars Hedegaard i en pause mellem de timelange afhøringer på Politigården i København. Hedegaard, en aktiv og omstridt islam-debattør, blev klokken 11 tirsdag forsøgt dræbt ved opgangen til sit hjem på Frederiksberg i København, og han giver nu flere detaljer om mordforsøget.

Hedegaard siger, at han – inden gerningsmanden trak sin pistol og affyrede et skud – indså, at noget var »helt galt«, netop fordi manden virkede »usædvanligt hadefuld.«

– Jeg kunne se det på ham. Han var fuld af had. Det lyste ud af hans øjne. Øjnene var fulde af had, siger Hedegaard.

Sympatien fra politikere overalt på Christiansborg er i dagens løb strømmet Lars Hedegaard i møde, men med sympati er også fra mange debattører og på de sociale medier fulgt en appel om tilbageholdenhed og advarsler mod for hurtigt at konstatere, at gerningsmanden må være yderliggående muslimsk fundamentalist, der angreb Hedegaard fordi han i årevis har været den måske stærkeste islam-kritiske stemme i Danmark.

Det giver Hedegaard selv dog ikke meget for:

– Hvem skulle det ellers være, andet end en fundamentalist? Jeg kan ikke se og tror ikke på andet, end at det selvfølgelig er et målrettet angreb, rettet mod den jeg er, og på grund af det, jeg har sagt og ment, siger Lars Hedegaard til bt.dk

– Tænk, at man skal udsættes for sådan noget i sit eget land. Tænk, at det er kommet dertil. Politikerne har sørget for multikultur, og nu må jeg sige, at vi har fået multikultur, så det basker. Det, jeg har mest lyst til, det er at spørge flertallet i Folketinget: Hvad vil I gøre? Hvad vil I gøre mod det? Er det dét her, vi skal finde os i? Skal vi finde os i, at der kommer én i vores eget hjem med en pistol og trykker af, fortsætter Hedegaard.

Hedegaard blev efter drabsforsøget kørt til Rigshospitalet og undersøgt for DNA-spor på Retsmedicinsk Institut, siden blev han bragt til timelange afhøringer på Politigården i København, hvor han klokken 18 stadig opholdt sig.

Hedegaard vil, siger han, når afhøringerne er slut, tage ophold »et hemmeligt sted«. Han både håber og forventer, at han fremover vil få politibeskyttelse.

– Selvfølgelig håber jeg på beskyttelse. Det forventer jeg. Jeg ønsker ikke at dø, og da jeg ikke selv går med pistol, forventer jeg, at det er en opgave, politiet tager sig af. Men alt det må komme bagefter.

Ifølge Københavns Politi løb gerningsmanden efter drabsforsøget fra Pelargonievej på Frederiksberg, hvor Hedegaard bor, til venstre ad Azaleavej mod Søndermarken. Gerningsmanden beskrives som mand, cirka 25 år. 175-180 cm høj og af anden etnisk herkomst. Han havde kraftige skægstubbe omkring hagepartiet. Han var iført en rød postjakke med postlogo samt lyse kondisko.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu