Raske børn vælges fra efter skanninger

21. april 2012 14:05 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Raske børn vælges fra efter skanninger
Billede mangler

Det er ikke kun børn med Downs syndrom, som forældre vælger fra før fødslen.
Flere vordende forældre fravælger nemlig deres barn på baggrund af selv ganske små lidelser, det skriverBerlingske.
Eksempelvis resulterer lidelsen Turners syndrom i 87 % af alle tilfælde i abort, selv om sygdommen udelukkende betyder, at barnet højst bliver halvanden meter højt, og aldrig selv vil kunne blive gravid.
Overlæge i klinisk genetik Steen Kølvraa på Vejle Sygehus understreger, at Turner-pigerne er langt bedre stillet end børn med Downs syndrom.
– De kan være derhjemme og er ganske normaltbegavede. Der er nogle fysiske skavanker, men det er altså velfungerende piger, der både bliver læger og advokater, siger han til Berlingske.
Thomas Ploug er medlem af etisk råd, og han råber vagt i gevær
– Det er bekymrende, fordi der her er tale om børn, der efter alt at dømme får et godt liv. De vil have nogle egenskaber, der gør at de adskiller sig fra andre, men de vil i det store hele få et rigtig godt liv, siger han til Newspaq
Han mener, det er et udtryk for en designerkultur.
I 2009 udgav Etisk Råd deres anbefalinger »Fremtidens Fosterdiagnostik«. Her skriver rådet, at cirka halvdelen af de i alt 17 medlemmer anbefaler, at der bliver lavet en liste over sygdomme og lidelser, som gravide ikke skal scannes for under graviditeten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu