Rasmussen: Min søn skal vinde Touren rent

31. januar 2013 22:27 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Rasmussen: Min søn skal vinde Touren rent
Billede mangler

Efter et pressemøde, hvor Michael Rasmussen kun fortalte det han selv havde planlagt i nøje tilrettelagt doping-indrømmelse, lod han sig efterfølge interviewe af TV2s Morten Ankerdal i bedste ‘Armstrong møder Oprah Winfrey’-stil.

 

Rasmussen fortalte i lighed med Armstrong også om de personlige konsekvenser, og om han fortalte også om sine motiver for at stå frem nu. Men i modsætning til amerikaneren og andre tidligere danske doping-bekendere har Rasmussen sladret og nævnt navne på både tidligere kollegaer, sportsdirektører, læger og holdejere.

Årsagen er nemlig ikke kun det pres, der er vokset på den tidligere bjergrytter i takt med indrømmelser fra hans kollegaer fra fortiden. Det handler også om Rasmussens planer for sønnen Milo, der efterhånden er blevet syv år gammel.

– Jeg håber, at min søn som nu er syv, en dag kan stå som den rigtige vinder af Tour de France. Jeg håber ikke, at han skal gennemleve alt det jeg har gjort.

– Jeg startede selv med at køre på cykel, da jeg var syv år gemmel. Og dengang drømte jeg ikke om, at jeg skulle sidde og stikke mig selv med nåle. Selvfølgelig skal han have lov til at køre på cykel, hvis han vil det. Og jeg håber da, at han vil spørge sin far til råds, sagde Rasmussen i interviewet på TV2.Han fortalte også, hvordan livet med dopingløgnene også har involveret hans kone Cariza.

– Min kone ved godt, hun ved alt, hvad jeg har foretaget mig. Hun har gennemlevet en rigtigt svær periode. Hun har stået på sidelinjen som tilskuer, når jeg er blevet stillet alle de her grimme spørgsmål, hvor jeg skulle lyve. Hun har måske skullet lyve i forhold til venner og veninder, men hun har ikke været i mediernes søgelys.

Rasmussen sagde også, at han følte sig presset til at lyve sig gennem sin karriere. Men han erkendte, at han kun var blevet presset af sig selv og sine egne ambitioner.

– Jeg har været presset ud i nogle passive løgne. Jeg er blevet presset af mig selv, fordi jeg så inderligt gerne ville blive ved med at lave det jeg gjorde.

Han forklarede, at han løj om sit opholdssted forud for Tour de France i 2007, fordi han var i gang med et voldsomt potent og gennem mange års eksperimenter udviklet dopingprogram, der skulle sikre, at han var bedst muligt præpareret til det, der skulle have været karrierens absolutte højdepunkt.

– Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg foregav at være i Mexico, mens jeg var i Italien. Der tager jeg epo og væksthormon og sikkert også testosteron – jeg kan dårligt huske det. Jeg gik rundt og var konstant positiv, indtil Tour de France var i gang. Jeg fik forfinet mit forbrug, så jeg kunne være endnu bedre end nogensinde før under Tour de France 2007.

Selvom han tog forbudte stoffer lige op til Touren, undgik Rasmussen at teste positiv, og han blev aldrig dømt for doping – kun for at have forbrudt sig på whereabouts-reglerne og opgivet forkerte opholdssteder.

– Testmetoderne må åbenbart ikke være effektive nok. Jeg har en ret klar overbevisning om, at reglerne er blevet hårdere, og det vil være sværere i dag med out of competetion tests og med det biologiske pas. Nettet er mere finmasket i dag, sagde Rasmussen, der i øvrigt ikke ville svare på, hvilke navne han har udleveret til antidoping-myndighederne, selvom det under interviewet kom frem, at han både har talt med myndigheder både i Danmark, Holland, USA og det internationale anti-doping agentur WADA.- Harddisken er tømt. Jeg har fortalt, alt det jeg ved fra min tid som professionel cykelrytter, sagde Michael Rasmussen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu