RD forudser tab på afdragsfrie lån

2. maj 2013 14:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
RD forudser tab på afdragsfrie lån
Billede mangler

De afdragsfrie lån, som kom på markedet for ti år siden og dermed så småt begynder at udløbe, er flere gange beskrevet som en tikkende bombe for de boligejere, der ikke er begyndt at betale afdrag.

 

Det har fået Realkredit Danmark til at sætte ca. 100 millioner kroner mere af på posten nedskrivninger på udlån til boligejere, der måtte kuldsejle på grund af udløbet af afdragsfriheden, oplyser administrerende direktør i Realkredit Danmark Carsten Nøddebo Rasmussen.

»Vi har hensat 100 millioner kroner på privatkunder i forbindelse med udløb af afdragsfrihed. Men vi er grundlæggende ikke bekymrede. Det massive flertal kan sagtens klare det, men nogle vil nok være ramt af særlige forhold, og dem har vi nedskrevet på,« siger Carsten Nøddebo Rasmussen.

De 100 millioner kroner er hensat til udløb af afdragsfrihed frem til 2018, så der er tale om en lille beløb i forhold til udlånet, påpeger han.

I årets første kvartal nedskrev Realkredit Danmark 454 millioner kroner mod 385 millioner kroner i det tilsvarende kvartal året før. Fraregnet udløbet af de afdragsfrie lån havde der altså været tale om et fald.

De konstaterede tab i kvartalet er dog vokset 148 til 203 millioner kroner, viser regnskabet, som Carsten Nøddebo Rasmussen er godt tilfreds med.

Det viser en fremgang i bidragsindtægterne på 25 procent til 1,4 milliarder kroner, mens balancen kun er vokset med 2 procent.

De samlede indtægter inklusiv beholdningsindtægter er vokset med 28 procent til godt 1,5 milliarder kroner, og Realkredit Danmark fik i kvartalet et resultat før skat på 864 millioner kroner – 53 procent mere end i det tilsvarende kvartal i fjor. 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu