ANNONCE

Realkreditrådet: Boligejere betaler til tiden

31. oktober 2011 09:40 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Realkreditrådet: Boligejere betaler til tiden
Billede mangler

De fleste boligejere betaler ydelsen til tiden. Det viser Realkreditrådets tal for restancerne på realkreditlån.
 
Ud af landets små 1,5 mio. lån til boligejere er kun ca. 6.000 bagud med ydelsen fra 2. kvartal 2011.
 
Det betyder, at realkreditinstitutterne mangler at modtage 41 øre for hver 100 kroner, der skulle være betalt. Omfanget af restancer er dermed uændret i forhold til sidste kvartal og en anelse lavere end for et år siden.
 
– Der er nogenlunde samme antal boligejere i betalingsproblemer som for et år siden. Og få familier er ramt sammenlignet med andre kriser i dansk økonomi. Under tidligere kriser blev mange arbejdsløse, og familier mistede en indtægt eller to. I dag er ledigheden lavere og færre bliver ramt. De lave renter har desuden hjulpet mange familier, så de lettere kan betale deres lån til tiden og undgår en tvangsauktion, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.
 
Realkreditinstitutterne køber i visse tilfælde boliger på tvangsauktioner, hvis de øvrige bud på boligen er for lave. Det har i mindre grad været nødvendigt i 3. kvartal 2011. Her overtog realkreditinstitutterne færre boliger end i det forudgående kvartal.
 
De solgte samtidig flere af de boliger, de tidligere havde overtaget. Derfor faldt realkreditinstitutternes samlede beholdning af overtagne ejendomme i løbet af 3. kvartal 2011 fra 661 til 601. Det er sket efter en periode, hvor beholdningen er steget.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu